Vrijwilligerswerk als scoutinggroep

De zaterdag: voor scouts vaak de leukste dag van de week. Het omgekeerde is vaak het geval voor cliënten van de woonzorgparken van ’s Heeren Loo. Zij hebben vaak op zaterdag geen of weinig activiteiten. Hier lees je wat je als scoutinggroep kunt ondernemen met cliënten en hoe anderen dat deden.

Dicht bij elkaar

Scouting Nederland (met zo’n 1.000 groepen) en ’s Heeren Loo (met zo’n 1.000 zorgteams) zitten door het hele land vlak bij elkaar. Beiden zijn maatschappelijk betrokken organisaties. We zetten ons in om de leefwereld van mensen/ jongeren te vergroten en te verrijken. Als scout kun je op een positieve en speelse manier bijdragen aan het welzijn van onze cliënten, door samen activiteiten te ondernemen.

Werken aan badge samenleving

Tijdens een opkomst kan iemand van ’s Heeren Loo jullie iets leren over mensen met een verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld via een presentatie en een leuk spel.

Daarna worden jullie uitgenodigd om samen met cliënten van ’s Heeren Loo een leuke opkomst te houden in hun tuin of omgeving. In overleg met de begeleiding vanuit ’s Heeren Loo is veel mogelijk.

Aanmelden

Wil je graag een opkomst organiseren voor en met cliënten van ’s Heeren Loo? Meld je aan door een e-mail te sturen aan scouting@sheerenloo.nl.

Contact

Wil je meer weten over (vrijwilligerswerk bij) 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Maak jouw vacature alert
Terug naar boven