Groen en fit in januari

Goede voornemens? Hoe hou je ze vol?

Wie maakt ze niet aan het begin van het nieuwe jaar? Goede voornemens hebben meestal te maken met minder eten, minder drinken, meer bewegen. Hoeveel van die voornemens houden stand? Om jouw goede voornemens om te zetten in een gezonde, vernieuwde levensstijl kun je gebruik maken van de website en app van Samengezond. SamenGezond is er voor iedereen die hulp kan gebruiken om gezonder te leven. Alles gratis en voor iedereen beschikbaar.

Balans werk en privé 

Zorgen voor werk, gezin én jezelf is heel belangrijk. Soms is de balans tussen werk en privé zoek. Na een drukke werkdag kom je thuis en val je vervolgens midden in een druk gezinsleven of ben je juist veel alleen thuis. Om je op dit vlak te ondersteunen, vind je via de app van SamenGezond praktische tips om bijvoorbeeld te werken aan een betere werk-privé balans, leer je hoe je om kunt gaan met stress en geven we je ideeën voor binnen- en buitenactiviteiten. Ook fijn: door het bijhouden van GPS-activiteiten spaar je punten voor mooie cadeaus!

25-1: Dag van het werkplezier in de zorg

We brengen een aanzienlijk deel van ons leven werkend door. Soms zien we onze collega’s vaker dan het thuisfront. Werk zorgt voor stabiliteit, voor inkomen en voor voldoening. Maar brengt het ons ook geluk? En wat kun jij zelf doen om jouw eigen werkgeluk te vergroten? 

In de verhalen op de site van SamenGezond vind je inspiratie hoe je (nog) meer geluk kan halen uit je werk. Waar word jij gelukkig van in je werk?

Maak zelf een vogelhuisje

Vind je het leuk om veel vogels in de tuin te zien. Maak je tuin dan vogelvriendelijk met vogelvoer in de winter en een vogelhuisje waar in het voorjaar een nestje in gebouwd kan worden.

Op de pagina van de vogelbescherming vind je een werkbeschrijving of kun je een bouwpakket kopen. Of je bestelt het huisje kant en klaar.

Terug naar boven