Webserie 'Mooie Mensen' op YouTube

Webserie 'Mooie Mensen' op YouTube

De YouTube serie 'Mooie mensen’ is vanaf vandaag – op coming-out dag - te zien op het YouTube kanaal van ’s Heeren Loo. De serie gaat over seksuele diversiteit bij mensen met een verstandelijke beperking. Het is een eyeopener voor mensen met een beperking, zorgprofessionals, familie en vrienden.

Seksuele diversiteit

Met de serie willen we seksuele diversiteit bespreekbaar maken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe open je het gesprek over dit thema? 

"Wij hopen dat deze serie mensen een eindje op weg helpt", aldus de ervaringsdeskundigen Gordon en Judith van ’s Heeren Loo. Zij presenteren ook het programma. Gordon is biseksueel en Judith is lesbisch. De serie is geproduceerd door Bertina Gerritsen, camerajournalist bij ’s Heeren Loo.

Hoe is het als je een beperking hebt, maar ook LHBTIQ+ bent? In de eerste aflevering van de webserie 'Mooie Mensen' gaan de ervaringsdeskundigen op onderzoek naar seksuele diversiteit. Gordon en Judith praten erover met anderen en vertellen hun eigen ervaringen.

Mooie Mensen aflevering 1: Wat is seksuele diversiteit?

Webserie 'Mooi mensen': 4 afleveringen

De serie bestaat uit vier afleveringen en gaat in op vragen als: wat houdt seksuele diversiteit voor mensen met een verstandelijke beperking in, wat zijn de ervaringen hiermee in de dagelijkse praktijk en welke andere organisaties besteden ook aandacht aan dit thema. Persoonlijke verhalen en straat- en studio-interviews wisselen elkaar af. "Wat we vooral willen laten zien is dat we allemaal 'Mooie Mensen’ zijn, ongeacht onze geaardheid", benadrukt Judith. De serie is ook prima te gebruiken als voorlichtingsmiddel.

Interview bij RTV Utrecht

Op de dag van de lancering vertelden Judith en Gordon bij RTV Utrecht over de webserie. 

Bekijk de uitzending

Gerelateerde items

Terug naar boven