“De zorg geeft mij een andere kijk op het leven”

“De zorg geeft mij een andere kijk op het leven”

Ronald, op het eerste gezicht een snelle Haagse jongen, heeft zijn hart verloren aan de zorg. Na ruim 25 jaar als zelfstandig ondernemer, gooide hij het roer om. “Daar heb ik geen moment spijt van gehad.” Na een jaar als vrijwilliger op Het Westerhonk, startte hij bij ernstig meervoudig beperkte cliënten (EMB). Toen sloeg de twijfel toe. “Natuurlijk is het wennen om luiers van cliënten te verschonen, dat had ik hiervoor alleen bij mijn kinderen gedaan. Maar na een paar weken weet je niet beter. En met de geweldige begeleiding van collega’s, was ik al snel verkocht.” Ronald volgt de opleiding MBO MMZ/VIG en werkt nu met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Op de vraag wat dit werk met hem als persoon doet, zegt Ronald: “Ik ben veel nuchterder geworden. Ik zie nu wat echt belangrijk is. Het bieden van liefde en aandacht aan de cliënten geeft mij zoveel voldoening, dat is veel meer waard dan veel centjes in je zak. In het begin durfde ik niemand te vertellen dat ik hier werk, maar nu kan ik er uren over blijven praten.” Wat je nodig hebt voor deze functie? “Geduld, een positieve instelling, collegialiteit. Je moet niet in problemen, maar in oplossingen denken. Als je dit kan, is dit het mooiste werk wat er is.” Lees hier zijn hele verhaal. 

Banenmarkt

Wil je ook zo’n baan? Of ken je iemand die hier geknipt voor is? Tijdens de Banenmarkt in de Week van Zorg en Welzijn op vrijdag 15 maart van 15.00 tot 19.00 uur op Het Westerhonk, kun je erover in gesprek. En om wat sfeer te proeven kun je een rondje maken langs woningen, dagbestedingen en recreatiemogelijkheden. Bekijk Facebook of ga gelijk naar de vacatures: www.sheerenloo.nl/vacatures.

Gerelateerde items

Terug naar boven