Cliëntentalkshow praat verder over liefde, vriendschap en daten

Liefde en vriendschap horen bij een goed en mooi leven. Hoe ga je om met liefde, vriendschap en (online) dating als je een beperking hebt? Wat vertel je over jezelf wanneer je iemand voor het eerst ontmoet? En hoe ga je om met de reacties? Hier praten ervaringsdeskundigen van ’s Heeren Loo op 21 mei over in de cliëntentalkshow 's Heeren Loo praat verder, een talkshow door en voor cliënten. Judith Kreijne, datingscoach van o.a. het programma The Dateables, praat hier als gast over mee. Meekijken en reageren kan op 21 mei om 19.30 uur live via YouTube. De uitzending is later ook terug te zien op YouTube.

De eerste indruk telt

Bij een eerste ontmoeting wil je goed en leuk overkomen. Deze ontmoeting kan in het echt zijn of online. Hoe maak je een goede indruk? Vertel je wel of niet direct je minder leuke eigenschappen? En als je een beperking hebt, vertel je daar dan over? Hierover gaan we het hebben in de talkshow. Ook delen cliënten hun ervaringen. Welke reacties krijgen zij, zowel positief als negatief. Hoe ga je daar vervolgens mee om? Voel jij je gezien, gehoord en gerespecteerd? Mag jij zijn wie je bent? Of doe jij je wel eens anders voor dan je bent? Er is alle ruimte om te delen.

Datingcoach geeft tips

Tafelgast Judith Kreijne begeleidde in de rol van datingcoach, in het dating programma The Dateables mensen met een beperking. In onze talkshow deelt ze graag haar tips en adviezen met jou als kijker. Samen met ervaringsdeskundigen en kijkers bespreekt ze waar het voor jou om draait op het gebied van liefde en vriendschap.

Deel jouw vraag of filmpje

Tijdens de live uitzending van de talkshow kunnen kijkers hun vragen stellen via WhatsApp. Een heel aantal van deze vragen bespreken we direct. Ook kan er vooraf een leuk TikTok of andere filmpje ingestuurd worden. Het is leuk als deze gaat over het onderwerp daten of leven met je beperking. Hiervan laten we er één in de aflevering zien. Insturen kan via WhatsApp naar: 06 82 51 42 26.

Kijk mee via YouTube

Op 21 mei om 19.30 uur kan je via YouTube Live meekijken. Ga hiervoor naar het YouTube kanaal van ’s Heeren Loo. Of volg Facebook, LinkedIn, Twitter van ’s Heeren Loo. Voordat we beginnen delen we daar een link waarop je kunt klikken om mee te kijken. Later terugkijken kan op het YouTube kanaal van ’s Heeren Loo.

Wil je iemand uitnodigen om te kijken? Hiervoor kan je:

  • samen deze video bekijken waarin de ervaringsdeskundigen de talkshow aankondigen.
  • deze pictokaart gebruiken om het te bespreken.

Gaan jullie samen kijken? Dan kan je als herinnering deze poster uitprinten en ophangen.

Over de talkshow

In de talkshow stellen cliënten van ’s Heeren Loo vragen aan de gast en geven zij hun mening. Naast de tafelgast en de presentator schuift ook Hessel Rienstra, coach van de ervaringsdeskundigen, aan. Samen gaan zij het gesprek aan en geven we de mogelijkheid om vragen te stellen. Door dit open gesprek en het aankaarten van specifieke onderwerpen wil ’s Heeren Loo het leven van onze cliënten een stukje mooier maken en zo het goede leven voor cliënten vorm te geven. Ook worden er leuke en leerzame filmpjes bekeken. De talkshow is elke maand live te zien op YouTube onder de naam: ’s Heeren Loo praat verder. Bekijk alle afleveringen en aankondigingen terug op YouTube.

Gerelateerde items

Terug naar boven