Kennis en wetenschap

Je wilt de best mogelijke zorg krijgen of geven. Samen met onze 1100 specialisten zoeken wij steeds naar wat jou verder helpt. Professionals kunnen met hun vragen ook bij ons terecht.

Beperkingen, stoornissen en aandoeningen

Zoek je informatie over een beperking, stoornis of een aandoening? Wij hebben ruime kennis over allerlei onderwerpen.

Lees verder

Expertisecentra per cliëntgroep

De expertisecentra voor cliënten met EMB, Genetisch syndromen, Jeugd, LVB, MVG, NAH en Ouderen zorgen voor verbinding met de wetenschappelijke wereld.

Lees verder

Thema's

De zorg raakt veel levensthema's, zoals cultuurverschillen, seksualiteit of het einde van het leven.

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek

We maken actief werk van (wetenschappelijk) onderzoek en dagen medewerkers uit om zich te ontwikkelen en kennis te delen.

Lees verder

Gratis vraagbaak voor ouders, verwanten en professionals

Heb jij een kind of familielid met een (licht) verstandelijke beperking? Of heb je als huisarts, medisch specialist of gemeenteambtenaar te maken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking? Voor specialistische kennis en informatie kun je terecht bij onze gratis vraagbaak. Of je nu kleine of grote vragen hebt. Van een enkele behandelinterventie tot kennisontwikkeling op organisatieniveau. Van een gratis consult tot een spreekuur op uw locatie. Bel onze gratis hulplijn: 0800 – 3 555 555 (tussen 08.00 en 18.00 uur)*

*Ben je een arts of een medisch specialist? Dan kan de telefonist je direct doorverbinden met een arts voor verstandelijk gehandicapten (arts VG).

Behandeling bij andere organisaties voor complexe zorg

Ieder mens met een verstandelijke beperking heeft recht op goede en verantwoorde zorg in een omgeving die hij of zij zelf kiest. Daarom stellen we onze kennis over behandeling bijvoorbeeld beschikbaar aan zorgboerderijen, gezinshuizen, wooninitiatieven en andere vormen van zorg. Zo dragen we bij aan goede en professionele zorg, zo dicht mogelijk bij de woon- en werkplek.

Samen kennis delen en ontwikkelen

Hoe zorgen we voor de beste behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en complexe zorgvragen? Dat doen we door kennis te ontwikkelen, te verzamelen en te delen; binnen ’s Heeren Loo zelf, maar ook daarbuiten. Daarom werken we met veel organisaties samen om kennis te delen en te ontwikkelen. Soms geven we trainingen op teamniveau. Soms slaan we met anderen organisaties de handen ineen om samen nieuwe kennis te ontwikkelen.

Specialisten van expertisecentrum Advisium delen en toetsen hun kennis onderling en met cliëntbegeleiders. Zij zijn ze altijd op zoek naar nieuwe behandelmogelijkheden. Voor cliënten met een speciale zorgvraag legden we de beste behandelwijzen vast in zorgprogramma’s. Zo zijn er programma’s voor:

  • mensen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking (EMB)
  • mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)
  • intensieve begeleiding vanwege moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)
  • volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB18+)
  • ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking (Ouderen)
  • cliënten met een verstandelijke beperking tot 23 jaar (Kind & Jeugd)

Door de aandacht voor ontwikkeling kunnen cliënten altijd rekenen op de beste zorg.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over onze expertise en behandelingen? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op