Adres en contact
Zijweer 6-8
2141 NP Vijfhuizen
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Vijfhuizen
Zijweer 6-8

Wonen

Jullie zitten met z’n allen aan tafel. Het lekkerbekje dat de begeleiders vanmiddag bij de visboer had gehaald, smaakte ontzettend goed. Veel tijd om na te kletsen is er niet. Het is namelijk woensdagavond. Jullie hebben er al een week naar uitgekeken: Deze dag organiseert de buurvrouw elke week succesvolle creatieve avonden.

Na het afruimen gaan jullie samen op pad naar de buurvrouw in de straat. Hier en daar zie je hoopjes herfstbladeren liggen. Onderweg spot je een paar blaadjes met mooie vormen. Je neemt een verzameling bladeren mee. Misschien kun je dit vanavond gebruiken in een van je creatieve stukken.

In het kort

In deze gezellige woning met huiselijke sfeer wonen zes (jong)volwassenen begeleid. Zij hebben allen een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Ieder heeft een eigen slaapkamer. De wc’s en badkamers worden gedeeld.

De woning / het gebouw

De woning bestaat uit drie aaneengeschakelde huizen. Dit maakt samen het appartementen complex met drie verdiepingen. Je hebt je eigen slaapkamer. De badkamer en toilet deel je meestal. 

Op de begane grond vind je de entree. Hier heb je ook een slaapkamer met een douche, bad en wc. Deze is rolstoel toegankelijk. Daarnaast kun je hier ook de open keuken en een gezellige zitkamer vinden. Op de eerste verdieping vind je vier slaapkamers. Daarnaast een gedeelde badkamer met een ligbad en een aparte douche. De wc deel je ook met je huisgenoten. Ten slotte heb je op de bovenste verdieping ook nog een slaapkamer. 

Met een rolstoel kun je geen gebruik te maken van de bovenverdiepingen, gezien er geen traplift aanwezig is. De trappen zijn ook vrij smal en stijl. 

De omgeving

De woning staat in een nieuwbouwwijk van Vijfhuizen. Het is een gezellig klein dorp in de gemeente Haarlemmermeer. Je woont vlakbij de Polderbaan van Schiphol. Dit zorgt er enerzijds voor dat het een levendige omgeving is en je bijzondere vliegtuigen uit de hele wereld kan spotten. Anderzijds kan dit ook wat lawaai opleveren.

Bosrijke omgeving

Hou je van een groene omgeving? Niet ver van je woning heb je de recreatiegebieden het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde. Je kunt dit makkelijk te voet of met de fiets doen. Dit doen wij dan ook regelmatig in de zomeravonden. 

De buren

Je hebt goed contact met je directe buren. Zij houden ook altijd een oogje in het zeil. Dat geeft een fijn en beschermd gevoel. De naaste buurvrouw verzorgt als vrijwilliger elke woensdagavond een knutselavond voor jullie. Je huisgenoten genieten hier van en kijken er altijd naar uit. Misschien is het ook wat voor jou? 

Gezondheid zorg en winkels

Vanuit je woning is het gezondheidscentrum - met een huisarts, apotheek en een fysiotherapiepraktijk - makkelijk te lopen.  Daarnaast vind je op loopafstand een grote supermarkt met postkantoor en verschillende kleine winkels.

Openbaar vervoer

Vijf minuten lopen van de woning heb je een bushalte. Vanuit hier brengt de R-Net (sneldienst) jou naar bijvoorbeeld Amsterdam Bijlmermeer of het treinstation in Haarlem. Uiteraard kun je ook overstappen naar andere bestemmingen.

Voor wie

Ben je (jong)volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking? En wil je begeleid wonen? Dan is deze woning misschien wel wat voor jou! 

Begeleiding

In je vrije tijd krijgt je begeleiding van ouders, vrijwilligers en de begeleiders. Donderdag gaan jullie met z’n allen naar een knutselclub in de straat. Ben jij ook wel eens in voor een feestje? In september organiseren vrijwilligers een gezellig feestweek voor jullie. Ook organiseren zij diverse uitstapjes waar jullie als groep aan mee kunnen doen. 

De zomervakantie

In de zomermaanden worden weinig vrijetijdsbesteding georganiseerd. Vaak zijn je huisgenoten dan in het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde te vinden. Andere zijn dan met hun ouders op vakantie. Eens per jaar gaan jullie ook als groep op vakantie.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op