Adres en contact
Tuinlaan 17-19
2681 JC Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

VIC Workhomes Monster
Tuinlaan 17-19

Werk of dagbesteding Wonen Behandelen

Je zit hier nu vijf weken, en eindelijk lukt het de begeleiders om af en toe contact met je te krijgen. Je sloot je langere tijd voor anderen af, uit zelfbescherming. Want anderen begrijpen jou toch nooit, dacht je. Je werd hier somber van en wist je vaak geen raad meer. Maar omdat we jou veel persoonlijke aandacht geven, lach je nu soms zelfs. Dat is een enorme verandering. Ook doe je af en toe mee met het huishouden, bijvoorbeeld met het dekken van de tafel. Soms durf je zelfs een praatje te maken met een huisgenoot. Je bent dus zeker aan het herstellen, en je gaat met sprongen vooruit.

Stiekem droom je ervan om zelfstandig te wonen, ook al ben je nog niet zover. Maar wie weet, wat de toekomst nog brengt!

In het kort

VIC staat voor very intensive care. Je kunt hier terecht als je uit een lastige leefsituatie komt, waarin je langdurig niet jezelf kon zijn. Vaak omdat je omgeving niet goed met jou kon omgaan. Daardoor zijn bij jou psychische problemen ontstaan. In een VIC workhome werken wij eraan om jouw leven weer zo normaal mogelijk te maken. We werken vanuit een sterke vertrouwensband, en daarom heb je bij het wonen en bij het werken dezelfde begeleiders. Wij helpen jou, omdat wij uitgaan van jouw sterke kanten en jouw vooruitgang aanmoedigen. Je krijgt bij ons een vast dagritme. Je woont hier tijdelijk totdat je voldoende hersteld bent om door te stromen naar een woning waar jij minder ondersteuning nodig hebt. De VIC Workhomes zijn gesloten woningen.

Grote tuin en werkruimte

Op de woning heb jij een eigen slaapkamer. Je deelt de badkamer en het toilet met je huisgenoten. De grote woonkamer deel je met elkaar, en daaraan vast zit een gesloten keuken. Er is ook een ruime tuin, waarin je bij mooi weer lekker kunt ontspannen.

Binnen is ook een werkruimte. De woning is gesloten.

Omgeving: Het Westerhonk in Monster

De VIC workhomes staan op het terrein van Het Westerhonk in Monster. Dit is een woonzorgpark waar van alles te doen is. Er is veel groen en zijn voldoende mogelijkheden voor dagbesteding.

Wat voor mensen wonen hier?

Hier wonen vier mensen van uiteenlopende leeftijden. Zij hebben vooral psychische problemen, en vertonen vaak ook moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op