Adres en contact
Binnenhof 2
2681 JH Monster
088 - 036 40 30 Direct aanmelden

Dagbesteding Veldbries in Monster
Binnenhof 2

Werk of dagbesteding Jeugd

In het kort

Dagbesteding Veldbries is voor jongeren die niet (meer) mee kunnen komen op school. De jongeren hebben een matig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. Bij Dagbesteding Veldbries hebben zij de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen.

De visie van de Veldbries is dat alle jongeren, zowel in grote als in kleine stapjes, kunnen groeien in hun ontwikkeling. Dat betekent dat ook de jongeren die op school niet mee kunnen komen en uitvallen veel ontwikkelingsmogelijkheden hebben.

Om te groeien in hun ontwikkeling worden de jongeren (en begeleiders) uitgedaagd tot het opdoen van nieuwe (succes)ervaringen. De jongeren en de begeleiders worden in hun kracht gezet door te kijken naar de kwaliteiten die zij hebben. Door het bieden van een duidelijke structuur en een duidelijke begeleidingsstijl vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en een goede balans tussen inspanning en ontspanning, is er voldoende ruimte om tot ontwikkeling te komen.

Door het aanbieden van een gevarieerd dagprogramma kan goed in kaart gebracht worden op welke vervolgplek, betreft dagbesteding, de jongere het beste tot zijn recht komt.

Wat bieden wij

De Veldbries is voor jongeren die niet (meer) deel kunnen nemen aan het onderwijs. Door het aanbieden van een gevarieerd programma worden de interesses en kwaliteiten van de jongeren in kaart gebracht. De Veldbries bestaat uit 2 intensief samenwerkende groepen van 5 jongeren.

Groep 1: 12-18 jaar
Deze groep jongeren is veel buiten te vinden om energie kwijt te raken. Binnen doen ze veel sensopathische en/of belevingsactiviteiten. Daarnaast werken ze aan zelfredzaamheid om deze verder te ontwikkelen en te behouden.

Groep 2: 18-25 jaar
Is voor jongeren die klaar zijn in of na het VSO. Zij kunnen dan uitstromen naar de Veldbries. Hier bieden wij diverse activiteiten aan die ons inzicht geven in de belevingswereld, interesses en vaardigheden. Dit zodat er een compleet beeld wordt ontwikkeld om met 24 jaar opzoek te gaan naar een passende dagbesteding of werkplek.

Voor wie?

Dagbesteding Veldbries is voor jongeren met een matig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De jongeren zijn tussen de 12 en 25 jaar. De begeleiders werken volgens de methodiek Triple C en hebben veel ervaringen met stoornissen in het autistisch spectrum.

Contact

Veldbries
Binnenhof 2
2681 JH Monster

Informatie en aanmelden

Klantcontact Monster
Telefoon: 088 - 036 40 30
e-mail: klantcontact.monster@sheerenloo.nl

Neem contact op