Adres en contact
Trombonedreef 2-4-6
3845 CM Harderwijk
088 - 036 90 30 Direct aanmelden

Begeleid wonen in Harderwijk Drielanden
Trombonedreef 6

Wonen

Ben je 20 jaar of ouder en ben je toe aan de volgende stap naar zelfstandig wonen? In de woning aan de Trombonedreef leer je onder begeleiding hoe je zelfstandiger kan worden. Vind je het wel fijn om samen met de begeleiding te koken en samen met je huisgenoten te eten? Dat kan ook!

Kun je nog niet helemaal zelfstandig wonen? Dan helpen we je bij wat je nog niet zelf kan. Lijkt dit je wel wat? Kom dan eens kijken bij de Trombonedreef 6 in de wijk Drielanden in Harderwijk.

In het kort

Aan de Trombonedreef in Harderwijk wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking. Er is 24-uurs begeleiding. ’s Nachts is er een slaapwacht. De begeleiding zorgt voor structuur, rust en duidelijkheid. Daarnaast is er veel ruimte voor de wensen van iedere bewoner. Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding of naar hun werk.

Zo kun je wonen

Je woont in een huis in een gewone straat met buren. Om de hoek zijn winkels. Je deelt de woning met 4 huisgenoten. Jouw slaapkamer is ongeveer 15m2. Genoeg ruimte dus voor je bed, een bureau en een kast. 

Naast de slaapkamers is de woonkamer en een ruimte om lekker te chillen. Daar kun je samen met de andere bewoners koffiedrinken, tv-kijken, een spelletje doen en de maaltijd eten. Bordspelletjes zijn favoriet, maar bowlen op de Wii vinden de medebewoners ook erg leuk. Ook heeft de woning een ruime, zonnige tuin. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding.

Om de beurt kook je ’s avonds samen met je begeleider voor je medebewoners. Wij eten elke dag gezond, veel volkoren producten en zonder pakjes. In de wintermaanden is stamppot favoriet. Ook verdelen we de taken in het huishouden. Bijvoorbeeld de afwasmachine vullen of uitruimen. Ondertussen kun je gezellig kletsen. We hebben een gezamenlijke wasruimte, badkamer en toilet.

De begeleiding is 24-uur per dag aanwezig. Dus als je vragen hebt of als er iets is, is er altijd iemand om op terug te vallen.

Wie wonen er nog meer?

Je deelt de woning met 4 huisgenoten, waarvan 1 man en 3 dames. Zij zijn 20 jaar of ouder. Ook zij kunnen met hun vragen terecht bij de begeleiding. Meestal drinken we ’s ochtends samen een kopje koffie of thee en praten we gezellig met elkaar.

De omgeving

De woningen staan in de woonwijk Drielanden in Harderwijk. Hier wonen mensen met en mensen zonder een beperking als buren naast elkaar. Dichtbij de woningen bevindt zich het medisch centrum van Drielanden. Het winkelcentrum is op loopafstand. Hier vind je supermarkten, winkels en een kapper. Het muziekpark is ook lopend te bereiken.

Met de fiets of de auto ben je snel bij het Veluwemeer en de Veluwse bossen. Daarnaast sta je binnen 15 minuten fietsen in het centrum van Harderwijk. Hier zijn winkels, cafetaria’s en restaurants. Het dorp Ermelo is dichtbij. Het openbaar vervoer is uitstekend. Aan de overkant van de woningen is een bushalte. Verder is het treinstation van Harderwijk met treinen naar Zwolle en Utrecht ongeveer 10 minuten fietsen. 

Zo begeleiden we jou

  • Bij Trombonedreef kun je zo zelfstandig mogelijk leren wonen en jezelf beter leren kennen. Je kunt bij ons veel leren, bijvoorbeeld: vanuit huis naar je werk fietsen, je fiets wegzetten, handdoeken opvouwen en nog veel meer.

    Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en over waarbij je ondersteuning wilt en wanneer. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen.

    Het begeleidende team bestaat uit 9 begeleiders, een gedragswetenschapper en een manager.

  • Ben je op zoek naar dagbesteding? Dan kijk je samen met je begeleider wat je leuk vindt, wat je kunt en wat je wilt leren. Daarna gaan we op zoek naar dagbesteding die het beste bij je past.

  • Om aan de Trombonedreef 6 in Harderwijk te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig.

Heb je interesse?

Is wonen aan de Trombonedreef iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 90 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem een kijkje

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op