Adres en contact
Koningin Beatrixstraat 3 en 9b
2678 EE De Lier
Contact opnemen Direct aanmelden

Trainingswoningen voor jongvolwassenen met een LVB in het Westland
Koningin Beatrixstraat 3 en 9b, de Lier

Wonen Jeugd Begeleiding

In het kort

Koningin Beatrixstraat 3 en 9b zijn trainingswoningen waar je met 3 of 4 andere (jong)volwassenen woont. Alle (jong)volwassenen hebben een licht verstandelijke beperking en zijn tussen de 18 en 35 jaar. Overdag heb je een zinvolle daginvulling, zoals school, werk of dagbesteding en soms ben je even alleen thuis. Lukt dit jou? En ben jij gemotiveerd om samen met de begeleiders te leren en jezelf te ontwikkelen, zodat je zelfstandiger wordt? Dan past deze woning misschien wel bij jou.

Trainingswoning waar je leert zelfredzaam te zijn


In de woning kunnen in totaal 3 tot 4 (jong)volwassenen wonen. Iedereen heeft zijn eigen kamer die je zelf mag inrichten. De woonkamer, keuken, badkamer en wc worden met elkaar gedeeld. In de keuken kan je voor jezelf koken of voor de groep. Bij Koningin Beatrixstraat 3 wordt er door de weeks gezamenlijk met de groep gegeten, bij Koningin Beatrixstraat 9b wordt er individueel gegeten door de weeks. 

Er wordt gericht op het vergroten en behouden van praktische, sociale en emotionele vaardigheden. Vanuit de methodiek Tripple C en competentiegericht werken worden de jongeren geholpen met opdoen van succeservaringen.

De begeleiding wordt vormgegeven vanuit het team Koningin Beatrixstraat. Zij zijn op doordeweekse dagen tussen 09.30 en 15.30 niet aanwezig. In het weekend is begeleiding de gehele dag aanwezig. ’s Nachts slaapt de begeleiding in de slaapwacht in het gebouw.

Begeleid wonen in het Westland

De woning staat in een rustige woonwijk in het Westland, midden in het dorp de Lier. Winkels, restaurants, een snackbar en een pinautomaat liggen op loopafstand. Het busstation ligt op 5 minuten lopen. Met de bus ben je in 40 minuten in Den Haag en in 30 minuten in Delft.

Voor (jong)volwassenen met een LVB

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en heb je een licht verstandelijke beperking? En ben je gemotiveerd om in de trainginswoning te komen wonen? Dan is wonen op de Koningin Beatrixstraat 3 of 9b misschien iets voor jou. Je woont samen met andere (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een psychiatrische problematiek en hechtingsproblematiek. Daarnaast heeft iedere (jong)volwassene overdag een zinvolle daginvulling, zoals school, beschut werk of dagbesteding.

Koning Beatrixstraat 9b is voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar en Koningin Beatrixstraat 3 is voor jongvolwassen tussen de 25 en 35 jaar. 

Andere woningen op de Koningin Beatrixstraat

  • Koningin Beatrixstraat 9 is een startwoning waar jongeren tussen de 18 en 25 jaar in groepsverband en onder begeleiding leren zelfredzaam te zijn.
  • Koningin Beatrixstraat 13 is een doorstroomwoning waar jongvolwassenen tussen de 25 en 35 jaar waar onder minimale begeleiding zelfstandig wonen

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op