Adres en contact
Goudenregenstraat 123 en 125
2681 GH Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Trainingswoningen voor jongeren met een LVB in gemeente Westland
Goudenregenstraat 123 en 125 in Monster

Wonen Jeugd Begeleiding

Ben je (jong)volwassen en heb je een lichte verstandelijke beperking? Wil je graag op jezelf wonen, maar kun je (nog) niet zelfstandig wonen? Dan is wonen op de Goudenregenstraat misschien iets voor jou.

In deze trainingswoningen begeleiden we jou zodat jij steeds zelfstandiger wordt. En wanneer je toe bent aan wat meer zelfstandigheid, dan kun je doorstromen naar een andere woning. Samen met jou zoeken we naar een fijne woonplek. Een plek waar je je prettig voelt en die bij je past.

In het kort

Op de Goudenregenstraat 123-125 staan trainingswoningen waar je met 3 andere jongeren of jongvolwassenen van 18 tot en met 25 jaar woont. Alle jongvolwassenen hebben een lichte verstandelijke beperking. Overdag ga je naar school, werk of dagbesteding. In de woningen is overdag en in de nacht begeleiding aanwezig. Zij ondersteunen jou om toe te werken naar een toekomst waarin jij zo zelfstandig mogelijk kan leven.

Zelfstandig wonen samen met leeftijdsgenoten

De trainingswoningen bestaan ieder uit drie verdiepingen, waar in totaal 4 (jong)volwassenen van 18 tot en met 25 jaar kunnen wonen. Alle bewoners hebben een lichte verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek, zoals ADHD en/of hechtingsproblematiek. Overdag gaat iedereen naar school, werk of dagbesteding.

Er is een grote gezamenlijke woonkamer om lekker te chillen. Daar kun je samen met de andere bewoners gezellig koffiedrinken, tv-kijken, gamen of een spelletje doen. Zelf heb je een eigen zit-/slaapkamer waar je lekker je eigen dingen kunt doen. En je mag je zit-/slaapkamer helemaal inrichten zoals jij dat wilt.

De begeleiding is gericht op het vergroten van jouw praktische, sociale en emotionele vaardigheden. Vanuit de methodiek Triple-C en competentiegericht werken word je geholpen met het opdoen van succeservaringen.

De omgeving

Locatie Goudenregenstraat staat aan de rand van het gezellige dorp Monster. De woning ligt aan een rustige straat. Het centrum en het strand liggen op 10 à 15 minuten lopen. De woning is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Op 5 minuten lopen ligt een bushalte.

Zo begeleiden we jou

  • Je maakt afspraken met je persoonlijk begeleider. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en waarbij en wanneer je ondersteuning wil. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wil leren en hoe je dat gaat doen. Daarbij gebruiken we de behandelmethode Op Eigen Benen en de methode Competentiegericht Werken. Jouw talenten, krachten en wensen staan daarbij centraal. Wat heb jij nodig om zelfstandiger te wonen binnen deze trainingslocaties?

    Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld je financiën, social media of gesprekken op het werk? Of heb je andere vragen voor de begeleiding? Dan zijn wij er voor je. We helpen je zelfstandiger, weerbaarder en meer zelfredzaam te worden. De medewerkers zijn getraind in het begeleiden van jongeren zoals jij. 

  • Om op één van deze woningen te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig.

Andere woningen op de Goudenregenstraat

  • Goudenregenstraat 121 is een trainingswoning voor (jong)volwassenen (18 tot 30 jaar) met een lichte verstandelijke beperking die graag zo zelfstandig mogelijk willen leren leven.
  • Goudenregenstraat 127 is een huiselijke groepswoning voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking die in eigen tempo werken naar zelfredzaamheid.

Neem een kijkje

Klantcontact Monster

Wil je meer weten over zelfstandig wonen in Monster? Bel ons: 088-0364050 of mail naar klantcontact.monster@sheerenloo.nl.

Neem contact op