Adres en contact
Vijverweg 20-26
2681 JB Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Studio voor mensen met een ernstige meervoudige beperking
Vijverweg 20-26

Wonen

Ben je op zoek naar een fijne woonplek in Het Westland voor jouw dochter, zoon of verwant met een ernstige meervoudige beperking (EMB)? Met een eigen slaap- en badkamer waar 24 uur per dag begeleiding is? Een plek die voldoet aan alle eisen, wensen en gemakken van nu? Lees dan verder!

In het kort

In januari 2018 is er op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster een nieuw gebouw geopend met op de begane grond vier woongroepen met elk acht studio’s. Alle studio’s zijn 28 m2 groot en hebben een eigen slaapkamer en badkamer voorzien van een plafond-tilliftsysteem. De gezamenlijke woonkamer en keuken zijn modern en voorzien van alle gemakken voor bewoners en medewerkers. Er zijn verschillende hoekjes ingericht met snoezelbedden, een zitgedeelte en grote eettafel. Ook is er een afgesloten tuin met terras en een snoezelbadkamer.

Wie wordt Stefanie's nieuwe huisgenootje?

Stefanie heeft een ernstige meervoudige beperking en woont op Het Westerhonk in een nieuwe studio. Ze heeft een eigen slaap- en badkamer voorzien van alle gemakken.

Haar vader vertelt: “Onze kanjer Stefanie woont hier heerlijk. Ze heeft een grote studio, waar we ons als gezin fijn terug kunnen trekken om even met elkaar te knuffelen en aandacht voor elkaar te hebben. Ook de gezamenlijke woonkamer is een fijne ruimte.”

Ook Stefanie’s moeder is blij met de mogelijkheden. “Professionele begeleiders zoals Manon betrekken je actief bij hun zorg en ondersteuning. We kunnen altijd bij Stefanie binnenlopen om mee te eten, haar in bad en bed te doen of een boekje voor te lezen.”

Meer over de woning

  • In de woningen helpen begeleiders de bewoners bij hun dagelijkse zorg en ondersteuning en bieden zo veiligheid en structuur. Er worden maaltijden bereid en samen gegeten. In de nacht maken we gebruik van domotica en een wakende begeleider in het gebouw kan snel bij de bewoner zijn, als dat nodig is. Ouders/verwanten zijn altijd welkom, om te helpen of bijvoorbeeld mee te eten, in bed of bad te doen en zo lekker te knuffelen en een boekje voor te lezen. De medewerkers staan klaar voor alle hulpvragen en bieden zorg op maat.

  • Een arts die op de gezondheid van je kind/verwant let en de tandarts die alles weet van een moeilijk gebit. Of de fysiotherapeut die helpt om makkelijker te bewegen. En de gedragskundige die begeleiders adviseert over hoe je kind/verwant het beste kunt begeleiden. Deze specialisten werken samen in het expertisecentrum Advisium, in hetzelfde gebouw van de beschikbare studio’s.

  • Als je fijn woont, wil je natuurlijk ook wat leuks en leerzaams doen. De bewoners gaan gedurende de dag naar een bij hem of haar passende dagbesteding. In een andere locatie op Het Westerhonk of lekker thuis in de woonkamer. Je kunt hierbij denken aan het prikkelen van de zintuigen, zoals het luisteren naar muziek, voelen van knisperpapiertjes en ruiken van vers gebakken taartjes.

Heb je interesse?

Is deze woonplek iets voor jouw dochter, zoon of verwant die toe is aan een nieuwe stap en net als Stefanie bij ons wil wonen?

Neem dan contact op met Klantcontact Monster via 088 - 036 40 30 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Neem een kijkje

Vraag het Heleen

Heb je vragen over wonen op Het Westerhonk voor mensen met een ernstige meervoudige beperking? Ik ben Heleen van der Ende, manager van deze woning. Mail of bel mij op 06 54 66 26 83. Ik beantwoord graag je vragen.

Adres en contact

Vijverweg 20 t/m 26
2681 JB Monster

Is deze woonplek iets voor je gezellige dochter, zoon of verwant die toe is aan een nieuwe stap en bij ons wil wonen? Neem dan contact op met Klantcontact Monster via 088 - 036 40 30 of stuur een mail naar klantcontact.monster@sheerenloo.nl.

Meer over Het Westerhonk