Adres en contact
Steenbok 10-16
2221 PZ Katwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in een groepswoning in Katwijk
Steenbok 10-12

Wonen

Op de groepswoning voelde het eerst allemaal net iets anders als in je vorige huis. Je miste bijvoorbeeld het blaffen van de hond. Je lakens roken niet helemaal hetzelfde. Maar dankzij de persoonlijke begeleiding voelde jij je hier binnen no time thuis. Je bent snel gewend geraakt aan je huisgenoten. En nu vind je het eigenlijk meer dan gezellig. Wat dacht je van samen een spelletje spelen in de woonkamer?

In het kort

Steenbok bestaat uit twee woningen. De ene woning heeft zeven woonplekken voor volwassenen met een matige verstandelijke beperking en zicht- en gehoorproblemen. De begeleiding ondersteunt de bewoners voornamelijk bij de dagelijkse handelingen.

De andere woning heeft vijf woonplekken voor jongeren met een matige verstandelijke beperking. Zij worden begeleid bij het maken van kleine stapjes in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook zorgen we dat ze de vaardigheden die ze al hebben behouden.

De woningen

De geschakelde woningen zijn onderdeel van een blok rijtjeshuizen. De woningen hebben een gezamenlijke zitkamer met open keuken. Iedere bewoner heeft zijn eigen kamer. Op de begane grond zijn vier slaapkamers en op de eerste etage drie slaapkamers. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc. Er is een tuin waar je altijd terecht kunt om naar het fluiten van de vogels te luisteren.

Begeleid wonen voor mensen met een zicht- of gehoorbeperking

Op Steenbok 14-16 hebben de meeste bewoners een gehoorbeperking. Zij communiceren door middel van gebarentaal. Daarnaast maken we gebruik van de methode Totale Communicatie. Dat wil zeggen dat we proberen om de communicatie zoveel mogelijk te ondersteunen met hulpmiddelen als tekeningen en kleuren. Er komt eens per twee weken een logopediste aan huis om te helpen bij het leren van gebarentaal.

Er zijn in de woning allerlei aanpassingen gemaakt voor mensen met zicht- en gehoorbeperkingen. Zo is er zoals een deurbel met lichtsignaal, een ringleiding en een speciaal lichtplan binnen de woning.

Begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking

Op Steenbok 10-12 wonen actieve jongvolwassenen met een matige verstandelijke beperking. Bij de begeleiding helpen we hen vooral om nieuwe vaardigheden aan te leren. We vinden het belangrijk dat ze blijven deelnemen aan de maatschappij. Zo kunnen ze uiteindelijk vaak zelfstandiger gaan wonen.

Omgeving

De woning staat in de woonwijk Rijnsoever te Katwijk. Op vijf minuten lopen staan nog twee gekoppelde groepswoningen van ’s Heeren Loo.

In de buurt zijn een supermarkt en een bakkerswinkel te vinden. Het is een minuut of twintig lopen naar het winkelcentrum Hoornseplein. Verder biedt de omgeving een kaasboer, een kapper, fietsenmaker en huisarts.

Nabij het strand

Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uurtje aan het strand. Een ideaal dagje uit!

Vrije tijd

Alle bewoners van Steenbonk nemen deel aan dagbesteding. Zo is er in de buurt creatief centrum Paspartoe. 

Op nummer 10-12 nemen de bewoners regelmatig deel aan activiteiten en verenigingen. Op Steenbok 14-16 zijn de bewoners wat ouder en is meer ruimte voor rust.

Adres

Steenbok 10-12-14-16
2221 PZ
Katwijk

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op