Adres en contact
Sandestein 44
2151 KG Nieuw-Vennep
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Nieuw-Vennep
Sandestein 44

Wonen Werk of dagbesteding

Je bent net terug van de dagbesteding en kijkt nog even tv met je huisgenoten. Je begeleider komt binnen. Hij heeft weer verse ingrediënten gehaald voor een pasta bolognese. Je vindt het leuk om mee te helpen met koken.

Je pakt alles wat je nodig hebt en voorzichtig snij je de ui zo klein mogelijk. Daarna de verse tomaten en courgette. Ondertussen kookt het water. De begeleider doet de pasta in het water. Hij zet een pan op met wat olie. Jij doet daar de uitjes bij, voegt het gehakt toe en daarna de pastasaus en de groenten. Wat ruikt dat lekker. Ondertussen dekken je huisgenoten de tafel. Vijf minuten later is alles klaar. Aan tafel!

In het kort

Aan de Sandestein 44 wonen volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Sommigen hebben niet-aangeboren hersenletsel. Zij hebben behoefte aan individuele begeleiding. De bewoners zijn gebaat bij een duidelijk gestructureerd dagprogramma. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met douche en toilet. De dagbesteding is in hetzelfde gebouw.

Een groepswoning op de hele eerste verdieping

Op de eerste verdieping van het gebouwencomplex is de groepswoning. Via de lift of de trap kom je in een lange gang. Hieraan grenzen de 6 studio's met elk een eigen badkamer en toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke zitkamer met open keuken. Hier kom je gezellig samen met je huisgenoten om bijvoorbeeld een hapje te eten. Ook zijn er op deze verdieping een wasruimte, een berghok, een invalidentoilet en 2 kantoren. 

De woning is ruim opgezet en goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Een levendige wijk naast een prachtig park 

Het complex staat in een moderne nieuwbouwwijk van Nieuw-Vennep, aan de rand van een prachtig park, omlijst door een beekje. Een fijne plek dicht bij huis, waar je even een frisse neus kunt halen.
In de omgeving wonen veel gezinnen, wat de wijk levendig en gemoedelijk maakt. In de buurt zijn basisscholen en speeltuinen.

Aan de andere kant van het gebouw is nog een woongroep. Deze bevindt zich op de begane grond: Remmersteinpark 5

Winkels en gezondheidszorg

In 5 minuten loop je via een brug naar het winkelcentrum met ruim 30 winkels. 

Een huisarts, apotheek, tandarts, mondhygiënist, fysiotherapeut en pedagoog zijn in de buurt. Voor medische behandelingen kun je terecht bij Cordaan, gelegen in hetzelfde gebouw. Eventuele thuiszorg wordt geregeld door Amstelring.

Zo nodig kun je de zorg inroepen van de arts voor verstandelijk gehandicapten in Noordwijk. Het dichtstbijzijnde medisch centrum is het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Wil je naar de kapper of is het tijd voor een pedicure? Ook hiervoor kun je terecht bij bij Cordaan, net als voor het restaurant en de kerk.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is op loopafstand.

Dagbesteding

De meeste bewoners gaan naar dagbesteding op de woongroep zelf. Dit gaat in samenwerking met de buren van Cordaan. Het is rustiger om niet elke dag met een taxi naar je dagbesteding te hoeven. Maar als dat beter bij jou past, kun je er ook voor kiezen om naar Paspartoe in Hillegom of in Noordwijk te gaan voor dagbesteding. 

Begeleid wonen voor jou

Heb je een matige tot ernstige verstandelijke beperking? Of heb je niet-aangeboren hersenletsel? Dan is deze woning misschien wat voor jou. Jouw huisgenoten hebben soms ook autisme, niet goed kunnen zien/horen of epilepsie.

We zorgen voor een duidelijke vaste structuur en dat jij je veilig en geborgen voelt. Daarnaast begeleiden we je in het dagelijks leven. Hierbij motiveren we jou om zo veel mogelijk zelf te doen. Ook zorgen we dat jullie goed met elkaar kunnen opschieten en contact met elkaar kunnen maken.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op