Adres en contact
Rustoordlaan 55
7325 BK Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Apeldoorn
Rustoordlaan 55

Wonen

Je komt terug uit school of dagbesteding. Je gaat met de groep wat drinken en maakt afspraken voor de rest van de middag. Je kan kiezen uit verschillende activiteiten zoals buiten trampoline springen, fietsen of skelteren, een spel met groepsleiding of je gaat gamen achter de Playstation. In de avond eten wij met de groep gezamenlijk en daarna doe jij je taak volgens het corvee rooster. Je maakt afspraken om de rest van de avond in te vullen naar wens.

In het kort

In de woning Rustoordlaan 55 wonen acht jongeren met een licht verstandelijke beperking en andere bijkomende gedragsproblematieken. Overdag is er begeleiding aanwezig en in de nacht is er de nachtzorg, waar je op terug kan vallen.

Woning

De woning heeft een huiselijke sfeer met een grote woonkamer en een kleine keuken erbij. Wij hebben verschillende spelcomputers zoals een WII, Switch en Playstation. In de tuin hebben wij een grote trampoline. In de woonkamer hebben we twee eettafels waarvan een grote en een kleine. Elke jongere heeft zijn of haar eigen slaapkamer. Wij hebben drie badkamers op de onze groep die wordt gedeeld door twee tot drie jongeren.

Wat deze woning speciaal maakt is dat er een huiselijke, gezellige sfeer hangt. Je ervoor kan kiezen om met je groepsgenoten of groepsleiding activiteiten te ondernemen.

Deze sfeer wordt gecreëerd door groepsregels/afspraken waarvan iedereen op de hoogte is. De jongeren kunnen doordeweeks per dienst een activiteit met een groepsgenoot of met een groepsleiding samendoen. Onze woning is gelegen op woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn. De jongeren kunnen gebruik maken van alle faciliteiten op het terrein zoals het zwembad of de kinderboerderij.

Voor wie?

Op onze groep wonen jongeren van acht tot achttien jaar. Je ziet aan onze jongeren niet van de buitenkant dat ze een licht verstandelijke beperking of andere problematiek hebben. De jongeren kunnen veel dingen zelf, maar hebben hier vaak wel verbale sturing en begeleiding in nodig.

Hoe is de begeleiding?

In de begeleiding gebruiken wij een strakke structuur met grenzen en afspraken. Dit biedt veiligheid op onze groep. We werken met een combinatie van competentie gericht werken en Triple C. We werken op de groep aan doelen die samen met ouders, de jongere, groepsleiding en de gedragswetenschapper worden opgesteld.

Contact

Neem contact op