Adres en contact
Remmersteinpark 5
2151 KE Nieuw-Vennep
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Nieuw-Vennep
Remmersteinpark 5

Wonen Werk of dagbesteding

Je zit in de tuin. Genietend vouw je je handen om een warm kopje thee; Earl Grey met een vleugje sinaasappel. Je zus weet dat dit jouw favoriete thee is en heeft daarom een nieuw pakje voor je meegenomen.
Je hoort de vogels fluiten en de spelende kinderen in de verte. Het is druk in het park. Op de brug geven kinderen en hun moeder brood aan de eendjes. Rechts van je is het terras van Cordaan. Bijna alle tafeltjes zijn bezet. Iedereen probeert wat zonnestralen te vangen van de late middagzon.

In het kort

De woning is voor volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Zij hebben (individuele) hulp nodig bij al hun dagelijkse verrichtingen. De woning is gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk.

Wandschilderingen die je welkom heten

Bij binnenkomst voel je al een fijne sfeer. De wanden van de gang zijn mooi beschilderd met kleurige tekeningen. De woning bevindt zich in een groot modern complex. In dit complex is onder andere een verzorgingshuis en een fitnesszaal gevestigd. Hierdoor is het altijd gezellig in en rond het pand. De woning is gelijkvloers en ligt op de begane grond. 

Indeling van het gebouw

In de woning vind je 6 appartementen. Deze hebben allemaal een slaapkamer met eigen douche en toilet. Daarnaast is er een studio voor één persoon. In de gemeenschappelijke keuken en huiselijke zitkamer kom je regelmatig samen met je huisgenoten. Zo eten jullie bijvoorbeeld samen of kijken tv. Aan de woonkamer grenst een ruime tuin, die direct aan het park ligt. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht op het park en de buitenterrassen.

Door de ruime opzet van het gebouw, kun je  je gemakkelijk verplaatsen in een rolstoel. En mocht het nodig zijn, dan zorgen we ook voor een tillift voor jou.

Een groenrijke nieuwbouwwijk

Het complex staat in een moderne nieuwbouwwijk van Nieuw-Vennep, aan de rand van een prachtig park en omlijst door een beekje. Een fijne plek dicht bij huis waar je een frisse neus kunt halen. 

In de omgeving wonen vooral gezinnen, wat de wijk levendig en gemoedelijk maakt. In de buurt zijn basisscholen en speeltuinen. Aan de andere kant van het gebouw is nog een woongroep op de eerste verdieping: Sandestein 44

Winkels en gezondheidszorg

In 5 minuten loop je via een brug naar het winkelcentrum. Hier heb je keus uit ruim 30 winkels. 

Een huisarts, apotheek, tandarts, mondhygiënist, fysiotherapeut en pedagoog zijn in de buurt. Voor medische behandelingen kun je terecht bij Cordaan, in hetzelfde gebouw. Zo nodig wordt de thuiszorg geregeld door Amstelring.
Ook kun je de hulp inroepen van de arts voor verstandelijk gehandicapten in Noordwijk. Het dichtstbijzijnde medisch centrum is het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Wil je naar de kapper of is het tijd voor een pedicure? Ook daarvoor kun je terecht bij Cordaan, net als voor het restaurant en de kerk.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is op loopafstand.

Dagbesteding

De meeste bewoners gaan naar een dagbesteding op de woongroep zelf. Dit gaat in samenwerking met de buren van Cordaan. DAt is rustiger dan elke dag met de taxi naar je dagbesteding. Als dat beter bij jou past, kun je ook naar Paspartoe in Hillegom of in Noordwijk voor je dagbesteding. 

Wonen met individuele begeleiding, iets voor jou?

Heb jij een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking? En heb je behoefte aan individuele begeleiding? Dan is deze woning misschien iets voor jou. Je gaat misschien voor het eerst wonen in een woongroep. We begeleiden je hierin, zodat jij je prettig voelt in de groep. Je huisgenoten zijn 40-plussers tot senioren.

Daarnaast begeleiden we je in het dagelijks leven. Hierbij motiveren we jou om zo veel mogelijk zelf te doen. We zorgen voor een vaste structuur, zodat je weet waar je aan toe bent.

Er is een slaapwacht aanwezig. Deze wordt ondersteund door een uitluistersysteem.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op