Adres en contact
Olifantenlaan 4-6
2201 ZH Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Wonen in Noordwijkerduin
Olifantenlaan 4-6

Wonen

Je wordt ouder, dat merk je duidelijk. Vooral omdat je steeds slechter ziet. Dit vind je soms beangstigend, omdat je het al zo moeilijk vindt om de wereld om je heen te begrijpen. Gelukkig zijn er de begeleiders van de Olifantenlaan. Doordat ze dichtbij je blijven, word jij gerustgesteld. Ze blijven met je in contact door aanraking en door samen liedjes te zingen. Dit maakt jouw leven een stuk fijner, je kunt dan soms echt intens genieten! Je bent blij dat je op de Olifantenlaan terecht bent gekomen, met zulke fijne hulp.

In het kort

Olifantenlaan 4 en 6 zijn rustige woongroepen voor ouderen met een zeer ernstige tot matige verstandelijke beperking. Bewoners hebben naast de verstandelijke beperking ook lichte psychiatrische problematiek. Wij begeleiden en ondersteunen jou hier intensief. Wij willen dat jij wat jij zelf kunt, zelf blijft doen. En waar mogelijk beperkt ook nieuwe dingen zelf leert doen. Verder ligt onze nadruk vooral op het herkennen, erkennen en accepteren dat je ouder wordt. Je leert hier om de geestelijke en lichamelijke achteruitgang met de leeftijd te accepteren. Als het nodig is, is er 24-uursbegeleiding in de woningen in de buurt. Er is een nachtdienst aanwezig.

Indeling van de woningen

Olifantenlaan 4
In deze woning zijn geen trappen, alles is  op één verdieping. We hebben een grote tuin, waar je heerlijk kunt zitten in de zomer. De bewoners van dit huis zijn verdeeld in twee groepjes met ieder een eigen huiskamer met keuken. In totaal is er plek voor twaalf mensen, waarvan drie die een tillift nodig hebben. We hebben ook een badkamer waar ook een tillift staat. Ook zijn er twee toiletten, waarvan één geschikt voor mindervaliden. De deuren zijn extra breed, waardoor je er met de rolstoel doorheen kunt.

Olifantenlaan 6

In deze woning is ook alles op één verdieping. De tuin is gedeeltelijk afgesloten met een heg/ hekje. Er is een gemeenschappelijke woonkamer met afsluitbare keuken. Er zijn zeven slaapkamers, waarvan een met een plafondtillift. Ook is er een gemeenschappelijke badkamer met tilvoorzieningen. Er zijn ttwee toiletten, waarvan één geschikt voor mindervaliden. De deuren zijn extra breed, waardoor je er met de rolstoel doorheen kunt.

Ligging in de buurt

De woning ligt aan een rustige laan in Noordwijkerduin met soortgelijke bungalows en aangrenzend pleintje. Via diverse wandelpaden kun je wandelen door het park en naar de kinderboerderij 

Woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijkerduin

Wonen op het woonzorgpark Willem van den Bergh is wonen een prachtige groene omgeving, dichtbij de duinen. Alle medische hulp is dichtbij: de polikliniek, de tandarts, logopedist, mondhygiënist, et cetera. Er is een supermarkt op het park. In je vrije tijd hoef je je niet te vervelen: er is hier altijd genoeg te doen. Breng een bezoekje aan de kinderboerderij, ga langs de manege, of snuif heerlijke bloemengeuren op in de belevingstuin ‘Willemstuin’. Ook is er het snoezeltheater, of ga lekker snuffelen in de kringloopwinkel ‘de Berghshop’. Het park is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op