Adres en contact
Bosweg 8
4383 TV Vlissingen
Meer weten? Klik! Direct aanmelden

Manege en kinderboerderij Paardoes in Vlissingen
Bosweg

Werk of dagbesteding Vrije tijd

Je bent gek op dieren en steekt graag je handen uit je mouwen. Je vindt het leuk om samen met de begeleiders de stal uit te mesten en de paarden te voeren. Misschien werk je liever met de andere dieren op de kinderboerderij. Geen punt, want zij hebben ook schone hokken en eten nodig. Je vindt het fijn om een paard te aaien en te borstelen. Het liefst zou je op zijn rug een rondje lopen in de manage, wel met de begeleider ernaast. Houd je dieren liever een beetje op afstand? Dan kun je helpen in de kantine met de administratie en het bedienen van klanten. Kortom er is voor elk wat wils bij Paardoes.

In het kort

Onze manege en kinderboerderij Paardoes staan in een woonwijk in Vlissingen. Samen verzorgen we de 16 paarden op de manege. En de schapen, geiten, konijnen, cavia’s, chinchilla’s, vogels, pauwen en eenden op de kinderboerderij. Ook onderhouden we hun verblijven. Paardrijden is een andere activiteit. Helpen in de kantine is ook mogelijk. De werkzaamheden gebeuren volgens een vaste structuur.

Onze dagbesteding is voor cliënten met een (verstandelijke) beperking die bij ons of zelfstandig wonen, maar ook voor cliënten van een collega-instelling.

Bij ons komen werken

Werken op de manege en de kinderboerderij
De dag begint met het uitmesten van de stallen en stro opstrooien. Daarna vegen we de vloeren en zetten we het eten voor de dieren klaar. Na de lunch poetsen we de paarden en leren we hoe je met ze kunt wandelen. De begeleiders zijn ook opgeleid als paardrijdinstructeur. Ze laten je zien hoe je de dieren bij Paardoes verzorgt. Als je blind of slechthorend bent of in een rolstoel zit, is paardrijden een fijne lichaamsbeweging.
Klussen zonder dieren zijn de tuin mooi maken of hokken timmeren.

Werken in de kantine

In onze kantine is genoeg te doen. Zo kan je helpen met de administratie of met opruimen en schoonmaken. Ook kun je koffie en thee schenken en de bezoekers bedienen op het terras.
Wegens de coronamaatregelen is de kantine gesloten.

Voor wie?

Heb je een lichte verstandelijke beperking en werk je graag buiten of liever binnen? Misschien werk je graag met dieren of liever zonder? Voor iedereen is bij Paardoes wel iets te doen. Ons team van zes vaste medewerkers en 35 vrijwilligers begeleiden je daarbij. We leren je om te gaan met waarden, normen, gedragsregels en structuur. Samen met jou zorgen we ervoor dat je kunt doorstromen naar een betaalde baan. Bijvoorbeeld in de doe-het-zelfwinkel.

Bezoekers zijn welkom

Onze kinderboerderij is een leuk uitstapje voor iedereen die van dieren houdt. En krijg je dorst of honger van het knuffelen en spelen? Neem dan pauze in onze kantine met terras en geniet van een drankje en een hapje.

Paardrijlessen

Iedereen vanaf 7 jaar kan bij Paardoes terecht voor paardrijles. Een rittenkaart voor paardrijlessen kost 110,00 euro.

Locatie en bereikbaarheid

Je vindt Paardoes midden in een woonwijk van Vlissingen. Ons grote terrein heeft een mooie parktuin.
Paardoes is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (vanaf het treinstation met bus Connexion 58). Er is voldoende parkeergelegenheid naast het terrein. Je kan ook gebruik maken van onze pendeldiensten naar de woonlocaties.

Bekijk foto's van Manege en kinderboerderij Paardoes in Vlissingen

Adres, contact en openingstijden

Paardoes
Bosweg 8
4383 TV  VLISSINGEN

Openingstijden: 9.00 - 16.00 uur (dagbesteding)
Voor bezoekers: maandag tot en met vrijdag 9.00 - 15.30 uur en op zaterdag 9.00 - 14.00 uur

Paardrijlessen op afspraak.

Bel voor meer informatie: 0118 - 49 03 56

Neem contact op