Adres en contact
Poortersveld 507-508
7327 AM Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden

Logeerhuis Poortersveld
Poortersveld 507-508

Logeren

In het kort

Logeerhuis Poortersveld biedt in de weekenden logeeropvang aan jongeren en jongvolwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 12 tot 30 jaar. De logees zijn welkom op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur. Ook met een bijbaantje of sport beoefenen in het logeerweekend blijft het logeren bij ons mogelijk!

Uw kind uit logeren

Wilt u dat uw kind sociale contacten opdoet en activiteiten onderneemt met jongeren van zijn/haar leeftijd en niveau? Wilt u af en toe meer tijd voor uzelf en de rest van uw gezin? Logeerhuis Poortersveld biedt deze mogelijkheden! Uw kind is één of twee weekenden per maand welkom bij ons.

De locatie

Het logeerhuis is gevestigd aan Poortersveld 507 – 508 in de wijk De Maten in Apeldoorn en is op loopafstand van een park en winkelcentrum de Eglantier. Het huis zijn twee aan elkaar geschakelde gezinswoningen en heeft plaats voor 8 jongeren per weekend. De slaapkamers zijn op de bovenverdieping, daarom is het wel belangrijk dat uw kind mobiel is en trap kan lopen.

Wat is er te doen?

In het logeerweekend bieden we allerlei passende activiteiten aan. Deze bedenken wij zoveel mogelijk met de logees samen. Door middel van een kleine vrijwillige bijdrage kunnen we soms gaan bowlen of naar de bioscoop. Ook organiseren wij creatieve workshops, koken/bakken we samen of spelen we een potje voetbal in het park. We splitsen regelmatig de groep zodat wij met alle wensen/behoeften rekening kunnen houden. Iedere zaterdagochtend gaan we naar het zwembad op woonzorgpark Groot Schuylenburg van ’s Heeren Loo of maken we daar gebruik van de gymzaal. Naast alle activiteiten zorgen we ook voor voldoende tijd om bij te komen van een vaak drukke week.

Werken aan doelen

Naast de activiteiten speelt het werken aan doelen ook een belangrijke rol. Deze zijn veelal op zelfredzaamheid gericht. We werken met doelen zoals leren een maaltijd bereiden, zelfverzorging, opkomen voor jezelf en omgaan met (groeps)normen en waarden. Deze doelen stemmen we samen met de cliënten en hun verzorgers af.

Financiering

Om te kunnen logeren binnen 's Heeren Loo zijn er twee vormen van financiering mogelijk. Financiering vanuit het zorgkantoor door middel van een WLZ-indicatie (ZIN of PGB) of financiering vanuit de gemeente door middel van een beschikking van het CJG. Wilt u weten welke financieringsvorm passend is voor Logeerhuis Poortersveld in uw situatie? Onze zorgbemiddelaars kijken graag met u mee.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op