Adres en contact
Schrikslaan 20
3762 TC Soest
Contact opnemen Direct aanmelden

De Lasenberg voor speciaal onderwijs in Soest
Schrikslaan 20

Leren en school

Je had vandaag moeite om je te concentreren, want je hebt ruzie thuis. De frustratie hierover reageerde je af op het klasgenootje naast je. Hij pikte het niet en het liep bijna uit de hand. Al snel zei de docent er wat van. Respect is een belangrijk woord in jullie klas, en daarom wees hij jou hier ook op. Ga respectvol met elkaar om, dan krijg je dat ook terug. Sociale vaardigheden zijn één van de vele vaardigheden die je hier leert. Je biedt uiteindelijk je excuses aan, ook al kost het je moeite. Ze hebben bij De Lasenberg geduld met je. De docenten gaan door totdat je het écht begrijpt, ook wanneer dit soms lang duurt. Je krijgt de aandacht en de begeleiding die je nodig hebt.

In het kort

Wij zijn een praktijkschool, bij ons leer je iets door te doen. Je leert zo voor jezelf te zorgen (bijvoorbeeld hoe je moet koken), maar ook heb je allerlei praktijkvakken zoals houtbewerking, metaaltechniek, tuin en sport. Je kunt ook certificaten en diploma’s halen bij de Lasenberg. Zie voor meer informatie de website van deze school voor speciaal onderwijs. Wij werken nauw samen met het orthopedagogisch behandelcentrum van ’s Heeren Loo, Groot Emaus Soest, en ‘s Heeren Loo regio Ermelo.

Hoe is het schoolprogramma opgebouwd?

In de onderbouw leer je de basis van praktijkvakken, zoals koken, algemene techniek en metaaltechniek. De vakinhoud wordt in de middenbouw verder uitgewerkt. In de bovenbouw ga je ook stagelopen en kun je aan de slag in het arbeidstrainingscentrum (ATC). Hier kun je kiezen uit verschillende vakken zoals repro of fietstechniek en kun je bijvoorbeeld je vorkheftruckcertificaat halen.

Wat kun je met het diploma?

Er zijn 3 uitstroomrichtingen, namelijk arbeid, arbeid met kwalificering of arbeidsmatige dagbesteding. Sommige leerlingen gaan verder leren en kunnen naar het MBO-entree.

Wie kan bij ons terecht?

Jij kunt bij ons terecht als je tussen de 12 en 20 jaar oud bent en leer- en gedragsproblemen hebt. Ongeveer een kwart van onze leerlingen woont in woongroepen op het terrein van Groot Emaus in Soest. Een deel woont thuis bij de ouders. De jongeren bij ons op school hebben een lichte verstandelijke beperking (LVB). Wij zorgen dat het onderwijs op jouw niveau is afgestemd. Meer informatie over aanmelden vind je op de de website van De Lasenberg.

‘s Heeren Loo onderwijs

De Lasenberg in Soest is 1 van de 4 scholen van ‘s Heeren Loo onderwijs (De Lasenberg, Beekdal (voorheen Voorthuysenschool), Rietschans College en Emaus College). Op onze scholen kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen vanuit zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag. We besteden veel aandacht aan het aanleren van (sociale) vaardigheden. De leerlingen krijgen onderwijs dat afgestemd is op hun niveau.

Openbaar vervoer

De bus stopt op 10 minuten wandelen van de school. Vanaf hier ben je in een halfuurtje in Amersfoort.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op