Adres en contact
Kattenburg 57
6651 AM Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Druten
Kattenburg 57a

Wonen

Je wordt wakker in je eigen slaapkamer. Die je zelf helemaal hebt ingericht. Je loopt de keuken in om een ontbijtje te maken. Gezellig, je huisgenoot is ook al wakker. Na een kort gesprekje spring jij onder de douche. Je moet wel op tijd zijn voor werk. Na een leuke dag werken, kom jij terug in je woning. Hier kook je lekker voor jezelf. Of eet je vandaag toch mee met anderen? 's Avonds loop je nog even het dorp in om de dag af te sluiten met een kopje koffie op het terras.

In het kort

In de woning aan de Kattenburg wonen 5 mensen met een matige tot lichte verstandelijke beperking (LVB). In deze bovenwoning heb je een eigen slaapkamer en deel je de woonkamer, keuken, 2 badkamers, balkon en tuin. Je hebt veel zelfstandigheid. Een groot deel van de dag is een begeleider aanwezig om jou te helpen bij wat je (nog) niet zelf kan.

Gebouw

Je komt te wonen in een bovenwoning met 5 slaapkamers. Je woont dus samen met 4 huisgenoten en hebt en eigen slaapkamer. Met je huisgenoten deel je de woonkamer, keuken, 2 badkamers, een groot balkon en een tuin beneden. Ook kun je gebruik maken van domotica. Zoals een deurmeldcontact op je slaapkamer, een deurmeldcontact voor de buitendeur of een uitluisterunit. Als je wil, kun je een internet-, telefoon- en televisie-aansluiting nemen op jouw eigen kamer. Die aansluiting moet je zelf betalen.

Omgeving

De woningen aan de Kattenburg staan aan de rand van het centrum van Druten, vlakbij de Boldershof. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. In de buurt zijn werk- en dagbestedinglocaties. Ook is in Druten veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij de restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtig zone, waar je heerlijk kunt wandelen.

Begeleiding

Kun jij je al goed redden met de dagelijkse bezigheden? Maar wil je graag nog zelfstandiger worden? Dan is dit de plek voor jou. Je hebt hier veel zelfstandigheid. Een begeleider is een groot deel van de dag aanwezig om jou te helpen als dat nodig is.  Natuurlijk helpen we je om nieuwe praktische vaardigheden aan te leren. Ook ga je naar werk of dagbesteding in de buurt.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten is op 10 minuten loopafstand. Daar zijn bushaltes met bussen die je onder andere naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten brengen. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

Zit je in een rolstoel, dan is dit geen geschikte woning voor jou. De woning is namelijk niet rolstoelvriendelijk.

Kattenburg 57a

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op