Adres en contact
Julianastraat 2-4-6
2181 BD Hillegom
Contact opnemen Direct aanmelden

Groepswoning en studio’s voor jongeren in Hillegom
Julianastraat 2-4-6 / Meerstraat 24-26

Daar komt de bal. Wel erg ver naar rechts. Je springt uit het water naar rechts toe en ja hoor: je vangt hem nét! Het water klotst en spettert tegen je aan, je knippert met je ogen tegen het water. “Dat was een goede move, jongen!” roept je begeleider, die ook mee is naar het zwembad. Jullie zijn op deze zomerse dag gezellig met zijn zessen gegaan, heel Julianastraat 2. Met de bal in je handen kijk je tegen de zon in, de zon schijnt fel in je ogen. Als je omhoog kijkt zie je een paar mooie witte wolken. Naar wie zou je de bal nu gooien? Je kijkt je huisgenoten één voor één aan. Het wordt Peter. “Vangen!” roep je, terwijl de bal door de lucht zeilt.

In het kort

Julianastraat 2-4-6 zijn woningen geschikt voor jonge mensen tot dertig jaar. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het gebouw heeft één voordeur. In totaal kunnen er vijftien mensen wonen. Julianastraat 2 en 4 zijn groepswoningen en nummer 6 bestaat uit studio’s. 

Of je nu op nummer 2, 4 of 6 woont, je hebt hier altijd een slaapkamer met je eigen badkamer en wc. Doordat je met verschillende jongere mensen woont leer je veel van elkaar. Op die manier is de sfeer huiselijk, maar ook stimulerend. Dingen die je van ons leert en natuurlijk zelf zijn sociale vaardigheden, samenwerken, zelfstandigheid en het vergroten van je zelfverzekerdheid. Je woont zelfstandig, met een steunpunt dichtbij. Overdag kun je altijd terugvallen op de 24-uursbegeleiding in een van de woningen in de buurt.´s Nachts is een slaapwacht aanwezig, er is ook een uitluistersysteem.

De indeling van het gebouw

De Julianastraat heeft één voordeur. Je kunt binnendoor van de ene naar de andere woning lopen. Er is ook een lift in het huis. Alle slaapkamers in het huis hebben hun eigen douche en wc.

Julianastraat 2 heeft op de begane grond de woonkamer met open keuken, en twee slaapkamers. Er is een tuin, met een schuur waar een fiets kan staan. Op de eerste verdieping zijn nog eens vier slaapkamers.

Bij Julianastraat 4 zijn de woonkamer met keuken en twee slaapkamers op de eerste verdieping. Ook ligt hier een groot dakterras op het oosten. Daarnaast heeft nummer 4 op de tweede verdieping nog vier slaapkamers.

Nummer 6 is volledig op de tweede verdieping. Deze woning bestaat uit drie studio’s met elk een zit/slaapkamer, een open keuken met ieder een badkamer met wc.Op de tweede verdieping is ook het washok, met een wasmachine en een droger. Deze ruimte deel je met alle bewoners en hier kun je tegen betaling je was doen.

Begeleid wonen voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking

Je kunt wonen op de Julianastraat 2-4-6 als je een lichte tot matige verstandelijke beperking hebt. We zorgen ervoor dat jij in een veilige en huiselijke omgeving woont, en dat jij jouw eigen leven kunt inrichten zoals jij dat wilt. Zowel op het gebied van werk, als sociaal of met het doen van de dagelijkse dingen. De studio’s zijn voor drie personen met een lichte verstandelijke beperking die redelijk zelfstandig kunnen wonen.

Verder zijn er zes plaatsen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking van diverse leeftijden. Hier zorgen we vooral vooral het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid. Ten slotte zijn er zes plaatsen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking, wij begeleiden hen in hun verdere ontwikkeling.

De omgeving en voorzieningen

Locatie

De woningen staan in het centrum van Hillegom, vlakbij de winkelstraat. De Julianastraat is een rustige straat met oude huizen waar vooral ouderen wonen. Naast het huis is  een parkeerplaats en een speeltuintje voor kleine kinderen. Om de hoek is een dagcentrum.

Op een klein stukje lopen zijn twee andere groepswoningen en twee dagbestedingslocaties van ’s Heeren Loo te vinden. De huisarts is op loopafstand. De winkels zijn in de directe omgeving van de woning, en om de hoek is een kringloopwinkel. Maar ook het centrum en supermarkt zijn op steenworp afstand. Er is genoeg te doen in Hillegom, zo is er een tennisvereniging en een zwembad met ligweide waar je je in de zomer goed kunt vermaken!

OV

Hillegom heeft een treinstation, dit ligt op 2 km van de Julianastraat. Je bent in een halfuur met de bus in Haarlem, of met de trein in Leiden.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op