Adres en contact
Stakman Bossestraat 77
2203 GH Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Jobcoaching Werk aan Zee Zuid-Holland Noord
Stakman Bossestraat 77

Werk of dagbesteding Leren en school

Heb jij een lichte verstandelijke beperking? Wil je graag werken bij een regulier bedrijf? Dan kan Werk aan Zee jou daarmee helpen. Een baan bij een bedrijf krijg je niet zomaar. Het is belangrijk dat je graag wil en nieuwe dingen wil leren. Soms moet je eerst stage lopen of een cursus volgen. Ook moet je je aanpassen aan de mensen en gang van zaken van het bedrijf. Maar geen zorgen, wij helpen jou op weg.

In het kort

Mensen met een lichte verstandelijke beperking willen graag meedraaien in het ‘gewone’ arbeidsproces. De jobcoaches van Werk aan Zee helpen hen met het zoeken naar een fijne baan en begeleiden hen wanneer ze die gevonden hebben. In één of meerdere gesprekken kijken we naar wat iemand kan en wil. Daarna bespreken we vervolgmogelijkheden en zoeken we samen een passende functie. Belangrijk, want werken zorgt voor structuur en zelfvertrouwen.

Voor werkzoekenden

Hoe werken wij?

Wil je graag werken, bijvoorbeeld in een winkel, in de zorg of in de bouw? We praten met jou over wat je kan en wil. Samen met een jobcoach kijk je of je genoeg weet om te kunnen starten. Misschien heb je eerst scholing of stage nodig. Alle stappen zetten we in een plan. Vervolgens brengen we je in contact met een mogelijke werkgever.

Heb je eenmaal een baan, dan helpt je jobcoach jou bij het inwerken. Hij of zij blijft je begeleiden. Jullie praten regelmatig over hoe het gaat. Wat loopt goed, waar heb je nog hulp bij nodig? We willen je in het hele proces zoveel mogelijk zelf laten doen en ervaren.

Werken op locatie

Wij verzorgen ook werk op locatie. Hiermee willen we jou zoveel mogelijk helpen contacten op te bouwen in je eigen omgeving. Een greep uit de mogelijkheden:

Keukenhofbos
Het werk in het Keukenhofbos te Lisse is zeer divers. Zo kun je samenwerken met vrijwilligers en betaalde krachten en leer je omgaan met elkaar. Ook werk je hier veel met gereedschap. Het werk varieert van houtkloven en onkruid wieden tot routes aanleggen en onderhouden.

Groenvoorziening
De activiteiten bij de groenvoorziening bestaan onder andere uit tuinaanleg en -onderhoud, planten, wieden, grasmaaien en schoffelen.

Klusjesbus

Als deelnemer van de Klusjesbus voer je onder begeleiding technische klussen of activiteiten in de groenvoorziening uit. Het werk varieert per dag. Je moet netjes en precies kunnen werken, voor bedrijven en particulieren, maar ook binnen onze eigen organisatie.

Informatie voor verwijzers

Onze methode

Werk aan Zee werkt volgens een vaste methode. Eerst doen wij een uitgebreid onderzoek naar de motivatie, vaardigheden en het leervermogen van de cliënt. Daarna kijken we met iemand van het bedrijf wat er mogelijk is en wat ideaal zou zijn. Als het nodig is stellen we in deze fase een plan voor verdere training op. 

Vervolgens start de werknemer in een passend bedrijf. We zorgen voor een individueel trainings- en inwerkprogramma op de werkplek. We introduceren de werknemer bij de werkplekbegeleider. Wanneer de werknemer zelfstandig genoeg is, doet de jobcoach een stap terug en gaat de nazorgfase in. Dit houdt in dat de jobcoach de werknemer op afstand ondersteunt.

Adres en contact

Stakman Bossestraat 77
2203 GH Noordwijk
begeleidwerken@sheerenloo.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op