Adres en contact
Langevliet 127
1787 BJ Julianadorp
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen op Heldenhaven in Julianadorp
Langevliet 127a

Wonen

Wil jij wonen op een gezellige plek met leeftijdsgenoten en begeleiding die er voor je is? Ben je in de leeftijd van 15 en 21 jaar en heb je een Wlz-indicatie? Is uit huis wonen iets voor jou, maar wil je nog wel een fijne omgeving met mensen om je heen waar je op kunt vertrouwen? Dan is Heldenhaven een fijne locatie voor jou!

In het kort

Wonen kan bij Heldenhaven voor een korte periode met een wens om weer naar het (ouderlijk)thuis terug te gaan. Het kan ook voor een langere periode, met een doorstroom naar zelfstandiger wonen of juist meer en langere ondersteuning. We vinden actief contact met verwanten, school, werk en vrienden belangrijk. Als het lukt doet de jongere dit zelf, als er meer ondersteuning nodig is voor de jongere of het netwerk dan zetten we daarin een stap naar voren. Op Heldenhaven is 24-uurs ondersteuning.

Hoe kan je leven eruit zien?

Op Heldenhaven woon je in een ruime kamer met eigen badkamer. Er is een gezamenlijke huiskamer en keuken waar de begeleiders vaak zijn. Ook is er een grote tuin en een groene omgeving. We vinden het belangrijk dat er contact is met je ouders, school, werk en vrienden, en als je dat soms moeilijk vindt of er niet zo veel zin in hebt dan kunnen we je daar ook bij helpen.

Heldenhaven is een groot pand waar twee woongroepen en logeerhuis gevestigd in zijn. De groepen zijn toegankelijk via de centrale hal van het pand. Elke groep bestaat uit een gezamenlijke woonkamer, keuken, tuin en 7 slaapkamers met eigen badkamer. Op de beneden verdieping 3 slaapkamers en op de bovenverdieping 4 slaapkamers. Beneden verdieping is rolstoel toegankelijk.

Wie wonen er nog meer?

Er zijn nog maximaal 5 andere jongeren in de leeftijd van 15 en 21 jaar op jouw groep. We maken er met elkaar een gezellige woonplek van, waar je veel kunt leren en waar je jezelf kunt ontwikkelen door onderling contact, begeleiding en behandeling. Sommige jongeren gaan na een tijdje weer naar huis, anderen stromen door naar een volgende woning met begeleiding of verdere zelfstandigheid.

De omgeving

De locatie Heldenhaven ligt aan het woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp. Op het woonzorgpark zijn verschillende faciliteiten zoals een koffiecorner, gymzaal, fysiotherapie, gezondheidscentrum, manage, kinderboerderij en speeltuin.

In het dorp Julianadorp zijn een aantal sportverenigingen (voetbal, tennis, sportschool, etc.). Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Helder Zuid. Op ongeveer 100 meter van de locatie is er een bushalte. Er is een winkelcentrum op loopafstand.

Ondersteuning

Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kunt en waar je ondersteuning bij wilt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen. Het begeleidende team is er voor je om naar je te luisteren en met je mee te denken.

Wlz-indicatie

Voor Heldenhaven is een Jeugdwet beschikking of een WLZ LVG04 indicatie passend. Een hogere indicatie kan soms ook. We praten hier graag met je over.

Contact

Wil je meer weten? Is wonen op Heldenhaven iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 20 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op