Adres en contact
De Windvang 3
7383 XW Voorst
Contact opnemen Direct aanmelden

De Enkweg in Voorst
Wonen in een rustige woonwijk

Wonen

Woonlocatie de Enkweg is een 24 uurs woonlocatie midden in een rustige woonwijk in Voorst. Op locatie de Enkweg in Voorst wonen zeven cliënten.

In het kort

We bieden op deze locatie vooral groepswonen maar we kijken altijd naar de individuele hulpvraag van de cliënt. Overdag werkt een klein team op de locatie en ’s nachts is er een nachtdienst aanwezig. De bewoners kunnen deelnemen aan gezamenlijke activiteiten zoals samen eten, koffiedrinken en meedoen aan activiteiten maar dat hoeft niet. De cliënten hebben een eigen slaapkamer met een gedeelde badkamer. Er zijn verrijdbare tilliften aanwezig. De Enkweg heeft een gedeelde woonkamer met een keuken en een omheinde tuin. De locatie is volledig gelijkvloers.

Dagbesteding

De Enkweg organiseert op enkele ochtenden dagbesteding aan huis: ‘de Kring’. De bewoners kunnen ook deelnemen aan andere dagbesteding in de buurt. Bijvoorbeeld bij dagbesteding de Waterkant van ’s Heeren Loo. dagbesteding de Waterkant organiseert regelmatig sport, spel, muziek- en kookactiviteiten.

Bewoners die dat willen kunnen ook deelnemen aan een arbeidsmatige vorm van dagbesteding bij dagbesteding Steengoed in Zutphen. Bij Steengoed maken de deelnemers diverse producten van mozaïek en hout die worden verkocht in de winkel van Steengoed.

De omgeving

Locatie de Enkweg en locatie de Windvang zijn aan elkaar geschakeld in één pand met een tussendeur die afgesloten kan worden. De locatie ligt een rustige woonwijk in het dorp Voorst. De supermarkt, bakkerij, slager en kringloopwinkel zijn op loop- en fietsafstand. 

Naast de Enkweg en de Windvang bevindt zich in Voorst ook woonlocatie Tuinstraat en woonzorgcentrum de Benring. De drie woonlocaties van ’s Heeren Loo, dagbesteding de Waterkant en woonzorgcentrum de Benring werken intensief samen. 

Binnen de Benring worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals kookactiviteiten, een breiclub, sjoelavonden enzovoort. Aan deze activiteiten kunnen alle inwoners van Voorst deelnemen. Alinea over bereikbaarheid Voorst ligt tussen Deventer en Apeldoorn.

Bereikbaarheid

Met een kwartiertje lopen ben je in het (winkel)centrum van Voorst. Het openbaar vervoer is op loopafstand (circa 250 tot 500 meter). Ook is er een treinstation dat met de auto in 5 minuten te bereiken is.

Voor wie

Op dit moment wonen op de Enkweg vooral ouder wordende cliënten met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Ook jongere cliënten waarvan de hulpvraag goed aansluit bij deze locatie zijn van harte welkom. Cliënten met een somatische zorgvraag kunnen ook bij de Enkweg terecht. De locatie is geschikt voor cliënten die een rollator gebruiken en/of een rolstoel hebben en zittend gedoucht kunnen worden.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op