Adres en contact
Groene Allee 120
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Emaus College voor voortgezet speciaal onderwijs in Ermelo
Groene Allee 120

Leren en school Behandelen

Het is 8:20 op maandagochtend, je bent net klaar met ontbijten. Je begeleider staat al klaar, want jullie lopen zo meteen samen naar school. Je pakt je jas en je doet de deur met wat tegenzin open. Best spannend weer zo’n dagje school na een leuk weekend. Onderweg naar school hebben jullie het kort over hoe je dag eruit gaat zien. Dit geeft jou de rust en de focus die jij nodig hebt. Je gaat ervoor om er weer een leuke, leerzame dag van te maken.

‘s Heeren Loo Onderwijs

Het Emaus College in Ermelo is een van de vier scholen van ‘s Heeren Loo Onderwijs (De Lasenberg, de Van Voorthuysenschool en Het Rietschans College). Kenmerkend voor ‘s Heeren Loo Onderwijs is dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen vanuit zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag.

In het kort

Het Emaus College is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs voor leerlingen met gedragsproblematiek en een lichte verstandelijke beperking (LVB). Het verschil tussen het Emaus College en andere scholen is dat onderwijs en zorg goed samenwerken. Wanneer je op de groep van Groot Emaus woont, ga je automatisch naar het Emaus College. Leerlingen kunnen het hele jaar door instromen op onze school. Meer informatie kan je vinden op de website van het Emaus College.

Veiligheid

Het Emaus College is een veilige school, waar we willen dat leerlingen zich prettig voelen en met plezier naar toe gaan. We gaan ervan uit dat iedereen kan leren, dus jij ook! We gaan op zoek naar jouw mogelijkheden en talenten en we houden rekening met jouw individuele onderwijs- en zorgbehoefte. De klassen op school en op de stageplekken zijn klein, ongeveer 8 leerlingen. Je krijgt les door middel van een vast lesrooster met veel structuur. Wanneer je het door bepaalde redenen even niet vol kan houden in de klas, kan er gekozen worden voor een time-out moment in de opvangklas. In deze klas is een onderwijs ondersteuner aanwezig. Het doel is om de jou, als het lukt, zo snel mogelijk weer terug te laten gaan naar je klas.

Expertise in huis

Onze leerkrachten weten veel af van verschillende soorten gedragsproblemen en andere problematiek. Het opbouwen van een goede werkrelatie vinden wij erg belangrijk. Wij werken met duidelijke afspraken en regels binnen de school. Op het Emaus College werken ook andere specialisten zoals een orthopedagoog, een psycholoog, een maatschappelijk werker, intern begeleiders, een logopedist, een remedial teacher, gespecialiseerde arbeidstrainers, arbeidsconsulenten en Jobcoaches. Daarnaast werken wij met vakdocenten voor de vakken huishoudkunde en verzorging, techniek, ICT, beeldend vormen, bewegingsonderwijs en weerbaarheid.

Hoe is het schoolprogramma opgebouwd?

In de onderbouw leer je naast de schoolvakken zoals Engels, Nederlands en Rekenen, de basis van diverse praktijkvakken (zoals koken, techniek, sport en beeldend vormen). In de bovenbouw ga je ook stagelopen en kun je aan de slag in ons uitgebreide arbeidstrainingscentrum (ATC). Hier leer je beroepsvaardigheden onder leiding van gespecialiseerde arbeidstrainers om zo toe te werken naar jouw plek op de arbeidsmarkt. In overleg met een arbeidsconsulent word je geplaatst bij een interne of, waar mogelijk, externe stageplaats. Je kunt bij ons ook certificaten behalen voor: VCA, fietstechniek, lassen, horeca, schoonmaak, groen en vorkheftruck.

Locatie

Het Emaus College staat op het terrein van Groot Emaus in Ermelo in een bosrijke omgeving. Vanaf het treinstation in Ermelo gaat er elk uur een bus die op 500 meter van de school stopt.

Contactgegevens

Emaus College
Groene Allee 120
3853 JW Ermelo
Telefoon: 088 040 71 00
E-mail: emauscollege@shlonderwijs.nl
Website: www.shlonderwijs.nl/emauscollege

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op