Adres en contact
Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort
085 - 06 60 700 Stuur een e-mail

Beekdal school voor voortgezet speciaal onderwijs in Amersfoort
Heiligenbergerweg 185

Leren en school

Beekdal is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met ernstige leerproblemen. Ook wel bekend als een school voor zeer moeilijk lerenden (ZML). Beekdal VSO bestaat uit 12 klassen. Een klas heeft gemiddeld tussen de 10 en 15 leerlingen.

Leerstof op maat is ons uitgangspunt. Daarbij gaan we uit van een groepsgerichte aanpak waarbij (binnen de groep) de leerlingen op niveau in groepjes zitten. Met ons onderwijs willen we de algemene (zelf)redzaamheid van de leerlingen bevorderen.

In het kort

Wij zijn een school voor Voorgezet Speciaal onderwijs. Anders gezegd, wij helpen onze leerlingen, jouw kind, graag (extra) met leren, ook al is leren soms moeilijk. Wij helpen leerlingen met hoe zij kunnen leren, goed met elkaar om kunnen gaan en hoe zij kunnen leren om te werken. Op Beekdal VSO hebben leerlingen echt hun eigen plekje en is er oog voor iedere leerling.

Hoe is het schoolprogramma opgebouwd?

Ons onderwijs krijgt vorm vanuit de pijlers Wonen, Werken, Vrije tijd en Burgerschap. In de eerste jaren op het VSO krijgen leerlingen een breed vakkenaanbod. Naarmate de leerling ouder wordt, worden de praktijkvakken steeds belangrijker. Het onderwijs richt zich dan ook meer op hoe de leerling verder kan na school; de uitstroom. Van praktijk naar interne stage, vervolgens begeleide externe stage en daarna zelfstandige externe stage. Ook kunnen leerlingen met uitstroom richting arbeid in deze fase een SVA-certificaat halen. 

Ga voor meer informatie naar website van Beekdal Voorgezet Speciaal onderwijs.

‘s Heeren Loo onderwijs

Beekdal VSO is één van de vier scholen binnen ’s Heeren Loo (De Lasenberg, Beekdal, Rietschans college en Emaus college). Bij  het onderwijs van 's Heeren Loo kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen vanuit zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag. We besteden veel aandacht aan het aanleren van (sociale) vaardigheden. De leerlingen krijgen onderwijs dat afgestemd is op hun niveau.

Locatie

Onze school is gevestigd in het prachtige nieuwe gebouw aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort: Het Vosheuvelcomplex. Het gebouw is gebaseerd op nieuwe inzichten en heeft veel moderne voorzieningen.

Aanmelden en contact

Wil je meer weten over ons onderwijs of wil je je kind aanmelden voor onze school? Neem dan contact met ons op. Je bent altijd welkom bij ons voor een gesprek en/of een kijkje in de school. 

Kijk voor meer informatie op de website van Beekdal VSO.

Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort
T: 085 - 06 60 700
E: beekdal@shlonderwijs.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op