Adres en contact
Bazuindreef 139
3845 GB Harderwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Harderwijk
Bazuindreef 139

Wonen

Jij wilt wonen op een plek waar jij je veilig voelt, waar ruimte is voor jouw eigenheid, kracht en kwaliteit en waar het mogelijk is om midden in de samenleving in een eigen appartement te wonen en te leven.

In het kort

Aan de Bazuindreef 139 in Harderwijk wonen 14 cliënten in de leeftijd van 31 tot 69 jaar met een Niet Aangeboren Hersenletsel, (NAH).

Samen met familie, wettelijk vertegenwoordigers en een stabiel, NAH-geschoold (multidisciplinair) team, zorgen we ervoor dat iedere cliënt met NAH tot zijn/ haar recht komt en zich waardevol voelt.

De appartementen

De appartementen maken deel uit van het wooncentrum De Bogen in de woonwijk Drielanden in Harderwijk. Hier wonen mensen naast elkaar met en zonder beperking. Er zijn 13 appartementen in het gebouw De Bogen, en 1 cliënt woont elders in de wijk. De appartementen hebben een eigen voordeur en beschikken over een woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer en badkamer. Er is 1 appartement met een wat ruimere badkamer.

Je woont hier zelfstandig, er zijn geen groepsgerichte activiteiten en er worden geen gezamenlijke maaltijden genuttigd. Cliënten kunnen zelf hun maaltijden bereiden in eigen keuken of gebruik maken van de door de Bazuindreef geregelde maaltijd.

Het gebouw heeft een mooie binnentuin, een restaurant en winkels om de hoek (zoals een Jumbo, Aldi, Etos, snackbar, kapper etc.)

De omgeving

Het zorgpark van Ermelo is vlakbij, hier kan evt. Gebruik worden gemaakt van de medische dienst, maar ook een huisarts, tandarts en fysio is hier te vinden.

Met openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar, de bushalte is op 5 minuten lopen. Het treinstation van Harderwijk is op 10 minuten fietsafstand. En de snelweg de A28 (afslag Horst), is goed te bereiken.

Voor wie?

Aan de Bazuindreef 139 wonen cliënten met een NAH. Zij wonen zo zelfstandig mogelijk. De zorgverlening en begeleiding start ná de revalidatiefase van het hersenletsel (chronische fase). 

  • Cliënten kunnen zelfstandig bewegen door hun eigen appartement, al dan niet met gebruik van hulpmiddelen.
  • Cliënten kunnen zelfstandig hulp van begeleiding inschakelen, al dan niet met gebruik van hulpmiddelen.

De begeleiding

De begeleidingswijze speelt in op het spanningsveld dat zo kenmerkend is bij NAH: het streven naar autonomie enerzijds en het aangewezen zijn op hulp anderzijds.

Er wordt hier 24 uurs zorg geboden en er is een slaapwacht voor calamiteiten. Er kan worden ingeluisterd door centraal inluisteren indien nodig.

Een WlZ-indicatie met grondslag LG (lichamelijke beperking) of VG (Verstandelijke beperking) en de diagnose NAH is nodig om aan de Bazuindreef 139 te kunnen wonen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op