Adres en contact
Bazuindreef 107
3845 GB Harderwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Harderwijk
Bazuindreef 107

Wonen

Samen een wandelingetje maken in de buitenlucht. Genieten van de gezellige momenten met de geur van versgebakken koekjes uit de oven. Samen een muziekje luisteren. Gezelligheid is belangrijk en zorgt voor de warme en huiselijke sfeer in huis. Er is vaak familie op bezoek en ’s avonds wordt er lekker gekookt door de begeleiding.

In het kort

Aan de Bazuindreef 107 is een groot appartement gevestigd. Hier wordt 24-uurs begeleiding gegeven. De bewoners in de leeftijd van 31-85 jaar hebben een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich vooral op de zorgvragen en wensen van elke bewoner. Het geven van huiselijkheid, geborgenheid, veiligheid en structuur staat centraal. Bewoners eten en verblijven vaak met elkaar in de ruime gezamenlijke woonkamer. Overdag gaan de meeste bewoners naar een vorm van dagbesteding.

Het appartement

Bazuindreef 107 is een ruim appartement en maakt deel uit van wooncentrum De Bogen. De woning heeft een zeer ruime en gezellige woonkamer en heeft zeven ruime slaapkamers met wastafel. Vijf slaapkamers hebben uitzicht op een grote parkeerplaats en een school. Twee slaapkamers kijken uit op de binnentuin van het wooncentrum. De woning heeft twee gedeelde badkamers en 1 slaapkamer heeft een eigen badkamer. Er is een ruim balkon aanwezig, waar cliënten de mogelijkheid hebben om van de omgeving te genieten. Alle ruimtes zijn gelijkvloers. De woning is bereikbaar via een centraal trappenhuis, waar een lift aanwezig is. In het appartement heeft iedereen een eigen slaapkamer.

Omgeving

Het appartement is gevestigd in de woonwijk Drielanden in Harderwijk. Hier wonen mensen met en mensen zonder een beperking als buren naast elkaar. Op loopafstand is een winkelcentrum, hier zijn supermarkten, diverse winkels en een kapper te vinden. Ook zijn het Crescentpark en speeltuinen op loopafstand te bereiken.

Het zorgpark van `s Heeren Loo in Ermelo is vlakbij, hier kan gebruik gemaakt worden van de medische dienst. Met de tandarts, huisarts, diëtetiek, ergotherapie en fysio werken we nauw samen.

Daarnaast sta je binnen 15 minuten fietsen in het centrum van Harderwijk. Hier vind je ook verschillende voorzieningen zoals de boulevard, winkels, cafetaria’s en restaurants. Met het openbaar vervoer is de locatie goed te bereiken. Om de hoek van het appartement heb je een bushalte. Deze bus gaat onder andere richting Amersfoort. Verder is het treinstation van Harderwijk ongeveer 10 minuten fietsen. Er rijdt een intercity en een sprinter richting Zwolle en Utrecht Centraal.

Voor wie?

Het appartement is geschikt voor (jong) volwassenen en senioren met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Veel bewoners hebben daarnaast bijkomende beperkingen zoals psychische- of motorische problematiek.

Momenteel wonen er in totaal drie vrouwelijke en twee mannelijke cliënten. De huidige leeftijd van de bewoners varieert tussen de 31 en 85 jaar.

De badkamers zijn niet ingericht om zorg te verlenen aan volledig rolstoelafhankelijke cliënten. Een rollator is geen probleem.

De woning is alleen geschikt voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking die 24-uur zorg nodig hebben vanuit een indicatie Wet Langdurige Zorg.

Begeleiding

Er wordt 24 uur zorg geboden. De nachtsituatie wordt door centraal inluisteren verleend.

Tevens is er is een slaapdienst in het appartementencomplex aanwezig. Zij staan met elkaar in verbinding om zo de veiligheid van cliënten te waarborgen.

Neem een kijkje

Zorg en begeleiding

  • Samen met je persoonlijk begeleider maak je afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en waarbij je ondersteuning nodig hebt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen. We doen dat in kleine stapjes en vieren de successen. Het grootste compliment aan de begeleiders is als jouw familie ziet, dat je iets nieuws hebt geleerd.

    Wat je zelf kunt, doe je ook zelf. En bij wat je niet zelf kunt, krijg je hulp. Ook zijn er hulpmiddelen, bijvoorbeeld een tillift als je niet zelf uit bad kan stappen. Heb je ’s nachts hulp nodig, dan weet de slaapdienst dat via een inluistersysteem. Er komt dan iemand naar de woning om je te helpen.

    Het hele begeleidende team bestaat uit begeleiders, een gedragswetenschapper en een manager.

  • Iedereen heeft dagbesteding die bij hem past. Heb je al dagbesteding in de buurt, dan kan dat gewoon doorgaan. Ben je nog op zoek? Dan kijk je samen met je begeleider wat je leuk vindt, wat je kunt en wat je wilt leren. Daarna ga je samen op zoek naar de juiste dagbesteding.

  • Om op de Bazuindreef te kunnen wonen heb je een WLZ-indicatie nodig.

Heb je interesse?

Is wonen op de Bazuindreef iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 0800 - 355 55 55. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur tot 18.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Meer weten?

Is wonen op de Bazuindreef iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 0800 - 355 55 55. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur tot 18.00 uur. 

Begeleider aan het woord

We genieten zo van de kleine dingen. Onze cliënten hebben een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking en kunnen niet allemaal even goed praten. Als je dan ziet dat een nieuwe bewoner uitstraalt dat hij het hier naar zijn zin heeft dan voelt dat heel goed.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op