Adres en contact
Ambulante ondersteuning in
Den Haag, Westland en omstreken
Neem contact op Stuur ons een mail

Ambulante ondersteuning in Zuidwest-Nederland
Regio Den Haag, Westland en omstreken

Hulp thuis (ambulant) Begeleiding

In de regio Den Haag, Westland en omstreken kun je bij ons ambulante team terecht voor specialistische ondersteuning en begeleiding aan (jong)volwassenen met een hulpvraag in de thuissituatie.

In het kort

Het ambulant team is een snel groeiend enthousiast team dat specialistische ondersteuning en begeleiding biedt aan mensen met een hulpvraag. Wij komen op afspraak, zijn bereikbaar wanneer nodig en geven ruimte waar kan. Wij helpen bij het maken van eigen keuzes. Wij gaan hierbij uit van de krachten en mogelijkheden van de (jong)volwassenen. De ondersteuning is flexibel en resultaatgericht. In onze begeleiding staat voorop dat (jong)volwassenen de eigen regie over het leven kunnen behouden. Onze missie is onszelf als begeleiders overbodig maken.

Voor wie?

Wij bieden ambulante begeleiding en ondersteuning aan kinderen, (jong)volwassenen, en gezinnen. En aan (jong)volwassenen met:

 • Een lichte verstandelijke beperking (LVB)
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Autismespectrumstoornissen (ASS)
 • ADHD

Waarin ondersteunen wij?

Wij bieden specialistische ondersteuning op verschillende gebieden. Zo bieden wij onder andere hulp bij opvoeding, geldzaken, het netwerk en (gezins)coaching. Het ambulant team werkt hierbij nauw samen met wijkteams, gemeentes en diverse organisaties als dat nodig is. Ook wordt het netwerk van de (jong)volwassenen betrokken.

Waar ondersteunen wij?

Onze ambulant begeleiders staan klaar voor mensen vanuit verschillende gemeentes. Wij bieden ondersteuning aan mensen met een hulpvraag uit de regio Haaglanden. Zo begeleiden wij (jong)volwassenen uit onder andere Den Haag, Westland, Delft, Rijswijk en Midden-Delfland.

Praktische informatie

 • Bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk kan jouw cliënt met een lichte verstandelijke beperking terecht voor uiteenlopende zorg en ondersteuning. Van ambulante ondersteuning tot 24-uurs zorg. En hebben wij de juiste zorg niet zelf in huis? Dan verwijzen we je door naar de juiste plek.

  Meer informatie
 • Jeugdwet, Wmo, Wlz, Wlz VPT, Wlz MPT

 • We willen jouw cliënt zo snel mogelijk verder helpen met passende zorg. De zorgbemiddelaar bij jou in de buurt heeft de meest actuele informatie en kijkt graag samen met jou naar de beste oplossing.

 • Heb je een zorgvraag en denk je dat het ambulante team van ’s Heeren Loo kan helpen? Onze medewerkers denken graag met je mee over mogelijkheden voor ondersteuning. Wil je eerst telefonisch overleg? Neem dan contact op via 088 - 036 40 30.

  Cliënt aanmelden
 • Marjolein

  “Ik woon nu een jaar begeleid zelfstandig, daarvoor heb ik 2 jaar in een trainingshuis gewoond. Peter is mijn ambulant begeleider hij komt elke week 2 uur om te praten over hoe het gaat. We hebben samen een schoonmaakschema gemaakt. Ook helpt hij me bij het omgaan met geld en de post.”

 • Peter

  “Het is mooi om te zien dat Marjolein het met een beetje hulp goed redt. Ik zorg dat ze overzicht houdt. Dat gaat steeds beter, ze weet nu hoe ze een kasboek moet bijhouden. En als ze iets moeilijk of eng vindt, vertelt ze dat open. Voorheen kon ze dat vaak niet. Haar sociaal netwerk vergroten is ons volgende doel.”

 • Annelies

  ‘Ik vond het best spannend toen mijn dochter begeleid zelfstandig ging wonen. Ze is toch kwetsbaar. Natuurlijk kan ze ook op ons terugvallen, maar ik wist niet of ze dat ook echt zou doen. Door de begeleiding van Peter, heb ik meer rust. En als ze ergens echt niet uitkomt, belt ze ons. Dat is prettig.”

Neem contact op

Heb je een zorgvraag en denk je dat het team ambulant kan helpen? Wij denken graag met je mee over mogelijkheden voor ondersteuning.

Contact

Team Ambulant
Telefoon: 088 - 036 40 24
E-mail: ambulanteteamzwn@sheerenloo.nl

Klantcontact Monster
Telefoon: 088 - 036 40 30
E-mail: klantcontact.monster@sheerenloo.nl

Neem contact op