Adres en contact
Tom Poesstraat 2
1336 AE Almere
Stuur een mail

Ambulante ondersteuning Pro Almere Tom Poesstraat
Tom Poesstraat 2

Leren en school Jeugd

Jongeren op de middelbare school ontwikkelen zich razendsnel. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door een licht verstandelijke beperking ontwikkelen zij soms niet automatisch de vaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen doen waardoor zij last krijgen van gedrags- of emotionele problemen. We begeleiden jongeren van 14-18 jaar met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek.

In het kort

Met school werken we samen vanuit vertrouwen, veiligheid en respect om passende ondersteuning te bieden. In de klas, de school en/of de thuissituatie. Hierdoor kunnen jongeren en hun ouders zich optimaal ontwikkelen en komen jongeren meer aan leren toe.

Een veilige omgeving

We zorgen voor een veilige omgeving binnen de school zodat de jongeren kunnen oefenen op zowel praktisch, sociaal als emotioneel gebied. Hierdoor zijn ze beter in staat om op zowel school als in de maatschappij mee te doen. Hun eigenwaarde en zelfvertrouwen groeien. Met als gevolg minder problemen met gedrag en in het gezin. Elke jongere heeft zijn eigen doelen. Aan deze doelen wordt afwisselend individueel en als groep gewerkt. Net als bij andere jongeren gaat de ontwikkeling thuis door. Het gezin speelt een belangrijke rol bij het behalen van de doelen en wij ondersteunen hen daarbij. Soms is ondersteuning thuis nodig. Dan werken we met ‘één gezin, één plan, één aanpak, ook op school’. Dit doen we in samenwerking met de mentor, zorgcoördinator en eventuele andere hulpverleners.

Trainingen

We bieden ook preventieve groepstrainingen zoals weerbaarheidstrainingen en emotieregulatie. Waar nodig ondersteunen we de leerlingen en docenten door observatie in de klas.

Voor wie?

We begeleiden jongeren van 14-18 jaar met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek.

Bereikbaarheid

De school is vlakbij Station Almere Oostvaarders en uitvalswegen gelegen. Er is een (gratis) grote parkeerplaats voor de school.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op