’s Heeren Loo Orthopedie

Comfortabel lopen is niet altijd vanzelfsprekend. Veel mensen krijgen te maken met voetklachten die soms zelfs een beperking zijn voor het dagelijks leven. Bij ’s Heeren Loo Orthopedie zijn we gespecialiseerd in voetzorg op maat. Met al 50 jaar ervaring zoeken we samen met jou naar een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan steunzolen of (semi-)orthopedische schoenen. We hebben passie voor ons vak en nemen graag uitgebreid de tijd om tot een optimaal resultaat te komen.

Onze producten

Je kunt terecht bij de orthopedische schoenmakerij voor:

 • Orthopedische schoenen: op maat gemaakte orthopedische schoenen voor dames, heren en kinderen.

  Bekijk hieronder voorbeelden van schoenen die wij gemaakt hebben.
  • Confectieschoenen, o.a. de merken:
   • Durea,
   • GIJS Schoenen,
   • Meindl,
   • Panama Jack,
   • Solidus.
  • (Semi-orthopedische en orthopedische) veiligheidsschoenen.
  • (Semi-orthopedische en orthopedische) pantoffels.
  • Steunzolen.
  • Een adviesgesprek.

   Verwijzing en vergoeding

   Je kunt bij ons terecht met een indicatiestelling via de fysiotherapeut (voor cliënten van ’s Heeren Loo) of voor vrijblijvend advies (voor particulieren). We werken al vele jaren nauw samen met onder andere orthopeden, revalidatieartsen, reumatologen, artsen VG, huisartsen en fysiotherapeuten. Heb je een verwijzing, neem deze dan mee naar de eerste afspraak bij ons. Bij een herhalingsafspraak is een doorverwijzing niet nodig.

   Ook in 2023 hebben we contracten met alle zorgverzekeraars. De eigen bijdrage voor (semi-) orthopedische schoenen is in 2023 € 126,-. Deze kosten bedragen € 63,- voor mensen onder de 16 jaar. Steunzolen zijn doorgaans voor eigen rekening, dat is afhankelijk van je aanvullende verzekering.

   De kosten voor steunzolen bedragen voor cliënten die wonen bij ’s Heeren Loo € 189,- en voor particulieren € 198,-. De kosten zijn voor eigen rekening en kunnen, afhankelijk van de aanvullende verzekering, bij de zorgverzekeraar ingediend worden.

   Kom je voor een adviesgesprek waar geen vervolgacties uit voortkomen, dan bedragen de kosten daarvoor € 34,95. Neem je aan de hand van de afspraak een product bij ons af, dan is een dergelijke afspraak kosteloos.

   Kwaliteit en klanttevredenheid

   We besteden grote zorg aan de kwaliteit van onze (semi)orthopedische schoenen en steunzolen. ’s Heeren Loo Orthopedie is aangesloten bij NVOS-Orthobanda, de branchevereniging van de orthopedische technologie. Ook zijn onze aanmeters aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch Technologen en staan zij vermeld in het register van KABIZ. Daarnaast hebben wij het keurmerk SEMH, een kwaliteitserkenning voor zorgleveranciers van medische hulpmiddelen. Sinds 2000 vindt toetsing plaats, waar we indien nodig onze doelstellingen op aanpassen.

   We vinden het belangrijk om te blijven leren en verbeteren. Onze orthopedisch technici wonen jaarlijks vele cursussen en trainingen bij. Daarnaast volgen wij nieuwe ontwikkelingen binnen de orthopedische branche op de voet. Zo zijn we erg trots op onze samenwerking met het Living Lab. Deze dagbestedingslocatie op het woonzorgpark in Ermelo houdt zich bezig met technologie en innovatie. Voor onze schoenmakerij printen zij wekelijks 3D-leesten en schoenlepels. Voor de productie van onze steunzolen maken wij daarnaast gebruik van een 3D-freesmachine.

   • We willen natuurlijk graag dat dat je tevreden bent over onze diensten en producten. Je kunt ons dat laten weten via ons tevredenheidsonderzoek. Door het invullen van deze korte vragenlijst geef je ons waardevolle informatie om onze dienstverlening te blijven verbeteren.

   • Als je klachten of opmerkingen hebt, dan:

    1. Kun je hiermee bij ons terecht. Wij streven ernaar binnen 10 werkdagen tot een goede oplossing te komen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht, dan
    2. Kun je terecht bij de klachtenfunctionaris van jouw regio. Via www.sheerenloo.nl/klacht kun je zien wie de klachtenfunctionaris van jouw regio is en wat de contactgegevens zijn van die klachtenfunctionaris. Ook kun je hier digitaal een klachtenformulier invullen. Lukt het niet om de klacht met de klachtenfunctionaris op te lossen, dan
    3. Kun je contact opnemen met de onafhankelijke klachtencommissie van de NVOS-Orthobanda via www.nvos-orthobanda.nl/klachtenregeling, als het om (semi-)orthopedische schoenen gaat. Betreft je klacht steunzolen, dan kun je contact opnemen met onze klachtencommissie via klacht.ckc@sheerenloo.nl.

   Contact met ons opnemen

   's Heeren Loo Orthopedie
   Nieuwekamp 5
   3853 HP Ermelo
   088 - 037 20 32
   schoenmakerij@sheerenloo.nl

   Openingstijden: 

   Maandag t/m donderdag: 8.00 - 12.00 en 12.30 - 17.00 uur. Vrijdag: 8.00 - 12.00 en 12.30 - 16.30 uur. Op feestdagen gesloten.

    • Ermelo
     Nieuwekamp 5
     3853 HP Ermelo
    • Bedum
     Fazant 15
     9781 XE Bedum
    • Noordwijk
     Wintertuinlaan 4
     2201 ZS Noordwijk
    • Wekerom
     Apeldoornsestraat 60
     6733 SC Wekerom
    • Brummen
     Radeland 2
     6971 LV Brummen
     Grasland 2
     6971 NB Brummen

    Onze aanmeters houden ook spreekuren op andere locaties in het land (onder meer Almere, Doorwerth, Ede, ’t Harde, Harderwijk, Lelystad, Leusden, Lunteren, Urk, Utrecht). Dit is vaak voor cliënten van ’s Heeren Loo of andere zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

   Terug naar boven